Bymuseets nettside er under ombygging. I mellomtiden finner du billetter til alle våre tilbud som: arrangementer, teatervandringer, omvisninger og våre åpne museer på denne siden.

NB: Regjeringen innfører strengere tiltak fra 15. desember 2021 til begynnelsen av februar 2022. Påbud om munnbind og antallsbegrensninger på arrangementer.

Mandagsforedrag på Bryggens Museum starter 24 januar

Mandagsforedrag 2022

Velkommen til vår spennende rekke av mandagsforedrag vinter/vår 2022! Som vanlig mandager kl. 12 i Auditoriet på Bryggens Museum, vi starter mandag 24. januar. Billetter i salg nå.

Teatervandring: Galge galskap og gapestokk

Teatervandring: Galge, galskap og gapestokk

Hjertelig velkommen til nye datoer i 2022, hvor vi igjen inviterer til en mørk og stormfull aften på sporet av død og galskap i byens gater!

Barnas Bymuseum, Barn i middelalderkostymer. Foto: Bymuseet i Bergen

Barnas Bymuseum

Ta med barna på en reise i tid og rom. Her finner du alle våre arrangementer for barn!

Bryggens Museum utstillingen under jorden

Åpningstider og priser

Her finner du oversikt over åpningstidene og priser på inngang til våre 9 museer. Her kan du også kjøpe billetter på forhånd. Her er også link til kartposisjon som hjelper deg til å lettere finne fram!

Opplevelser på Bymuseet i Bergen. Omvisning i Håkonshallen.

Omvisninger

Bli bedre kjent med Bergen med vårt store tilbud av omvisninger. Her får du billetter til spennende og lærerike opplevelser!

Årskort 2022 Bymuseet i Bergen

Årskort 2022

Årskort for 2022 er nå ute for salg til kun kr. 500,-!

Med Bymuseets årskort får du:

  • Gratis inngang i ordinær åpningstid på alle museene
  • Gode rabatter på omvisninger, vandringer, teatervandringer og andre arrangement.
  • Hele 50 % rabatt på mandagsforedrag
  • Gode rabatter og medlemstilbud i museumsbutikkene

Bymuseet i Bergen består av ni museer som sammen forteller Bergens historie fra middelalderen og frem til i dag.

Ledige stillinger

Her finner du våre ledige stillinger!

Byen og laget

Byen er Bergen og laget er Brann, heter det i sangen. Men hva er det egentlig med Brann, og hvem er nå disse bergenserne? Og hva har de vært for hverandre? 

Med utgangspunkt i fem øyeblikk i Branns historie ser vi på forholdet mellom byen og laget. Underveis har vi latt oss inspirere av Branns egen klassiker: Byen é Bergen og laget é Brann, stedet e stadion og syng alle mann er rammen for vår utforskning av de utvalgte øyeblikkene. 

Dette er ingen komplett historie, verken om Brann eller Bergen. Men ved å stoppe opp ved noen utvalgte øyeblikk tror vi at vi kan komme på sporet av noe særegne ved både byen og laget – og måten de henger sammen på. I tillegg tar vi et også sveip igjennom byen og lagets historie fra stiftelsen og frem til i dag, gjennom oppturer og nedturer. 

Hva hadde Bergen vært uten Brann? Og kan vi tenke oss et Brann uten Bergen? Kanskje handler det om lidenskapen og den bergenske begeistring? Eller er det ironien, stadions «visst faen gjør vi det, som i 1963», som best fanger byens ånd? For hele Stadion vet, og hele byen vet, at verken byen eller laget er riktig så strålende som vi sier. 

Velkommen til å bli med på vår utforskning av Byen og laget. Åpner 11. februar!

Se alle tilgjengelige billetter

Få oversikt over ledige billetter fra i dag og fremover.

Smittevern

Desinfeksjonsmiddel tilbys på museene. Alle rutiner i forhold til smittevern følges. Påbudt med munnbind.