Bymuseets nettside er under ombygging, i mellomtiden finner du billetter til høstens teatervandringer, omvisninger og våre museer på denne siden.

Omvisning på Bymuseet i Bergen. Håkonshallen fra Holmen til Bergenhus.

Opplevelser

Bli bedre kjent med Bergen med vårt store tilbud av byvandringer og omvisninger i høst. Her får du billetter til spennende og lærerike opplevelser!

Kjøp billetter til spennende omvisninger og arrangementer i høst:
* Håkonshallen: Kongsgårdens Dronninger
* Håkonshallen: Fra Holmen til Bergenhus
* Bryggens Museum: Under jorden – Middelalderfunn på Bryggen
* Bryggens Museum: Mennesker; portretter gjennom 50 år
* Skolemuseet: Livet i den gamle Latinskolen

Vandringer i høst:
Byvandring: I middelalderskomakerens fotspor
Teatervandring: Galge, galskap og gapestokk

Galge, galskap og gapestokk. Byvandring med Teatervandring i Bergen.

Galge, galskap og gapestokk

– en historisk teatervandring om forbrytelse og straff i Bergen.

Velkommen til en mørk og stormfull aften på sporet av død og galskap i byens gater. Våre dyktige skuespillere tar oss med på vandringen fra spissen av Nordnes til Nøstets mørke sider, med historier om forbrytelser og straff gjennom tidene.

Hvem var de dødsdømte? Og hvorfor ble folk pisket utenfor Rådhuset? Hvorfor skal du for all del unngå potthølet og de andre vertshusene? Og hvorfor var det til stadighet bråk på Nøstet? Og hvem var det som frivillig hadde jobben som Bøddel når tusenvis møtte opp for å se hodene rulle på byens rettersteder? 

Teatervandring med Bymuseet er en annerledes måte å oppdage Bergen på der Bymuseets skuespillere levendegjør historien utendørs, med hele byen som bakteppe.
22. sept – 24. november. Varighet ca 1 time og 30 minutter.

Halloween i Rosenkrantztårnet og Håkonshallen

Halloween i Håkonshallen og Rosenkrantzårnet

Velkommen til en nervepirrende aften sammen med Sjøforsvarets musikkorps, Musikalhuset og Bymuseet i Bergen! Søndag 31. oktober kl. 16 og 18.

Skumle familiekonserter i Håkonshallen med påfølgende vandring i Rosenkrantztårnet.

Bryggens Museum utstillingen under jorden

Åpningstider og priser

Her finner du oversikt over åpningstidene og priser på inngang til våre 9 museer. Her kan du også kjøpe billetter på forhånd. Her er også link til kartposisjon som hjelper deg til å lettere finne fram!

Barnas Bymuseum

Barnas Bymuseum

Ta med barna på en reise i tid og rom. Følg sporene til konger og dronninger. Opplev middelalderskatter, kanoner, skumle fangehull på Bryggen og Bergenhus, og et besøk hos familien Regens anno 1826 på Gamle Bergen. Gratis aktivitetshefte og utendørs aktivitetsløype på Bergenhus.

Kjøp billetter til omvisninger for barn
*Bryggens Museum: Barn i middelalderen – aktivitetsomvisning
*Håkonshallen: Fortellerstund med dronning Isabella
*Håkonshallen: Barnet som ble konge – eventyromvisning

Kjøp billetter til barnas egne teatervandringer
*Vandreteater på Bryggen før jul: Gaven er borte!

Mandagsforedrag på Bryggens Museum

Mandagsforedrag

Her finner du oversikt over høstens mandagsforedrag som starter mandag 6. september kl. 12.00. Velkommen!

Utstilling Hans Jørgen Brun: Mennesker; portretter gjennom 50 år

Utstilling på Bryggens Museum 20. mai – 31. oktober

Fotografen Hans Jørgen Brun har virket i Bergen siden 1971, og åpner nå i samarbeid med Bymuseet i Bergen sin største utstilling så langt. I årenes løp har Brun tatt utallige bilder og det er under dialogen med personene øyeblikket fanges.

Dette preger måten bildene blir tatt på og det er disse dimensjonene Brun ønsker å vise oss i denne utstillingen: «Når jeg er bak kameraet, samtalen er i gang og lyset finner trekkene i ansiktet, er det som å oppdage personen på nytt. Det som ved første øyeblikk kan virke vanlig og alminnelig, blir betydningsfullt og spesielt. Vi bærer alle en historie».

Hans Jørgen Bruns store produksjon avdekker linjer mellom samfunns- og selvforståelse, dokumentasjon og poesi. Brun har «fanget» mange mennesker med sitt kamera gjennom livets ulike faser og med over 3 millioner eksponeringer og utallige historier forteller Brun at det har det vært en vanskelig utvelgelsesprosess.

Utstillingen viser 100 store og flere hundre små bilder og er et bredt utvalg, fra motefotografi og sceneliv til bryllupsbilder og nyfødte, fra de siste 50 år og kanskje finner du deg selv i utstillingen?

Frode Grytten har laget teksten til utstillingen.

Kjøp billetter til Bryggens Museum inkl. utstillingen her

Omvisning i utstillingen

Bli med Hans Jørgen Brun på omvisning i utstillingen. Svært begrenset antall billetter pr. omvisning, det anbefales å kjøpe billetter på forhånd! Ekstra omvisninger søndager i oktober!

Se alle tilgjengelige billetter

Få oversikt over ledige billetter fra i dag og fremover.