Fortid møter fremtid i nytt publikumsbygg i Gamle Bergen Museum

Onsdag 1. februar lanserte Bymuseet i Bergen planene for et nytt publikumstilbud i Gamle Bergen Museum. Det nye bygget skal gi et helårstilbud til museets gjester og bli en ny møteplass i nærmiljøet. Vinneren av arkitektkonkurransen for nytt publikumsbygg i Gamle Bergen er danske AART architects AS.

Årets kursprogram på Hordamuseet

Lær tradisjonelt handverk på Hordamuseet. Årets kursprogram er nå klart.

202.219 besøkende på våre museer i 2016 er vi veldig stolte av!

2 millioner kroner til Bymuseet fra Kulturrådet!

Bymuseet jubler over tildelingen av 2 millioner kroner til sikringstiltak ved museet fra Kulturrådet.

Åpningstider julen 2016 i Bymuseet

Bryggens Museum er åpent før jul t.o.m. 22. desember fra 11 til 15. 27., 28., 29. og 30. desember åpent fra kl. 11 til 15. Lukket 23.-26. og 31. desember 2016 og 1. januar 2017.

Unn deg et årskort i Bymuseets for 2017

Gode museumsopplevelser i ni muséer. Årskortet får du kjøpt på alle våre museer.

Søndags- og mandagsforedrag 2017

Våre søndags- og mandagsforedrag med mange spennende temaer på Bryggens Museum blir stadig mer populære. Velkommen til en ny sesong med foredrag. Her er finner du noe for enhver smak.

«Kjærligheten overvinner alt»

Nå kan du sikre deg en spesiell gave. Stikk innom Bryggens Museum og kjøp en bit av Bergens historie, fortalt på spesialdesignede tekstilprodukter.

Hvordan ble du bergenser?

Bli med på en reise bakover i tid på Bryggens Museum. Finn ut hvem du er.

SØLVSKATTEN 1816

Nasjonsbygging gjennom dugnad og tvang - Digital vandreløype

100% fast stilling som bygningstømrer

Bymuseet er et kulturhistorisk museum som drifter og forvalter ni museer i Bergen. Vi har en stor og variert bygningsmasse, med totalt ca 120 bygninger.

Rosenkrantztårnet by night - Kulturnatt 9. september 2016

Fredag 9. september vil det syde av liv og kulturtilbud i Bergen sentrum både ute og inne.

Bergen øl og matfestival på Bergenhus Festning og Koengen 2. til 4. september

Norges største ølfestival, Bergen Ølfestival fyller 5 år i år, og med på BØ 2016 er hele 41 norske bryggerier! BØ kan også by på god mat, foredrag, konkurranser og andre aktiviteter. Man kommer kun inn på Bergenhus Festning fredag og lørdag med billett til Bergen Øl (aldersgrense 18 år) og Matfestival. Håkonshallen er åpent til kl. 21 fredag 2. september og til kl. 20 lørdag 3. september. Omvisninger tilbys ved forespørsel.

Vil du bli vår nye medarbeider?

Bymuseet har ledig stilling som resepsjonsansvarlig med formidlings- og butikkompetanse. Søknadsfrist 22. august 2016.

"Hvor kommer du fra"?

Ta forskerbrillene på, og kast et nytt blikk på middelalderbyens innbyggere!

Med Bryggen i hånden

Lær historien i ditt eget tempo med QR koder på mobilen

Hansadagene 2016

De 36. internasjonale Hansadagene går av stabelen i Bergen fra onsdag 9. juni til og med søndag 12. juni med et bredt og variert program.

Rosenkrantztårnet er dessverre stengt 20. mai 2016

Rosenkrantztårnet er dessverre stengt i dag, 20. mai pga en uforutsett hendelse. Håkonshallen er åpen som vanlig fra kl. 10 til 16.

Vi erklærer sommersesongen for åpnet!

I pinsehelgen åpnet vi dørene for sesongen på Gamle Bergen og på Lepramuseet, samt utvidet åpningstidene på Bryggens Museum, i Håkonshallen og i Rosenkrantztårnet!

Gratulerer med nasjonaldagen!

Våre museer holder stengt på nasjonaldagen. Vi ønsker alle en flott 17. mai feiring!

Möbius - utenom det vanlige på Damsgård

Kunstnerne Øyvind Renberg og Miho Shimizu har latt seg inspirere av Damsgård hovegård!

Klar for å lære noe nytt?

Kom på foredrag på Bryggens Museum!

Uhørte stemmer og glemte steder

I perioden 2009-2012 deltok Bymuseet i Bergen i prosjektet "Uhørte stemmer og glemte steder" – fortellinger fra utviklingshemmedes historie.

Gamle Bergens plass i fremtidens Bergen

Om 18 år har Gamle Bergen rukket å bli 100 år. Hvilken plass ønsker vi at Gamle Bergen skal ha i fremtidens Bergen?

Fellesbillett på våre museer 2016

Kjøper du fullpris billett på første museumsbesøk får du 50 % rabatt på inngangsprisen til alle våre andre museer i hele 2016.

Bymuseet i Bergens Hovedbrosjyre 2016

Bymuseet i Bergens hovedbrosjyre 2016

Søndags- og mandagsforedrag våren 2016

Velkommen til våre populære foredragsrekker

Kjære besøkende

Velkommen til Bymuseet i Bergens nye nettside - følg oss foran og bak kulissene

Kommer snart...

Et vindu inn i Bymuseet

Egen side for linker

Bymuseet i Bergen lanserer på hjemmesiden sin en egen side for linker til aktuelle samarbeidspartnere og reiselivsoperatører i inn og utland.