Nyheter / 5 tips for en barnevennlig feriedag

5 tips for en barnevennlig feriedag

Vet du at det er gratis for barn under 16 år å besøke våre museer, studentrabatt og gode priser og tilbud for voksne?

1. Bryggens Museum finner du utstillingen om hvor kommer du fra? Har det noen gang funnes en «ekte» norsk befolkning? I utstillingen Hvor kommer du fra? møter vi den mangfoldige middelalderen ansikt til ansikt. Egen rebus med premie.

Fremad marsj! - Buekorps i Norge:  En spennende utstilling om buekorps som vi kjenner dem fra Bergen, men også om mer ukjent historie knyttet til korps i andre norske byer og tettsteder.

Vi har museumskafé og butikk.

2. og 3. Rosenkrantztårnet og Håkonshallen

Gå på oppdagelsesferd i Rosenkrantztårnet, Opprinnelig middelaldersk tårn, det såkalte «kastellet ved sjøen». Gjennom smale, dunkle trappeganger kan du besøke det beryktete fangehullet i kjelleren og gå helt opp til taket å nyte den imponerende utsikten. På vei opp ta turen innom utstillingen Miserables Personae, et utmerket stopp for små og store med flere aktiviteter. Daglig 9-16, 2 minutter gange fra Rosenkrantztårnet kan dere også besøke Håkonshallen - en steinhall verdig en konge. Ta festningsløypen på Bergenhus Festning og ta med piknikk-kurven og spis lunsjen på det vakre festningsområdet.

4. Gå sjøveien eller ta bussen til Gamle Bergen Museum hvor du kan treffe på både herskap og tjenere fra tider som er forbi. Teateropptrinn på torvet 4 ganger daglig med mye løye og moro (ta gjerne med mat til endene i andedammen).

Rebusløype for barn: Bli med og finn alle postkortene som Kristina og Peder har fått i  sommer! Premie for gjennomført rebus.

Kristina og Peder har fått mange postkort i sommer fra familie og venner. Kortene er plassert ut i de forskjellige museumshusene og nå må de ha hjelp til å finne de igjen. Kan du hjelpe de?  Klarer du og å løse gåten som kortene forteller om så vanker det en premie fra kolonialbutikken til herr Skauge.

Åpent daglig fra 9-16, og i butikken vår finner du is, brus, skillingsboller og kaffe. I kolonialen ekte gammeldags snop som sukkerkandis og bringebærdrops.

5. Spis lunsj på Gamle Bergen Tracteursted som ble oppført som Lyststed i 1785, fra 1. juni - 31. august daglig fra 12-17 (stengt mandager)

Voksne betaler full pris ved første ordinære besøk i 2017, og besøker resten av våre museer til halv pris i det inneværende år.

BTFordel - halv pris for inntil 2 voksne, barn under 16 år gratis, studenter halv pris.

"Second Life" - et stort steg inn i den digitale virkelighet

Få et innblikk i hvordan museer arbeider med å digitalisere museale objekter!

Legender i gull

Fra 2. september til 10. desember på Bryggens Museum! Eventyrlige arkeologiske skatter fra den bulgarske trakiske oldtidskultur.

Branntilløp på Bryggens Museum fredag 10. mars 13.35

Branntilløp på Bryggens Museum i snekkerverkstedet er nå slukket og alt under kontroll. Brannvesenet jobber nå med å tømme de berørte området for røyk. De ansatte er tilbake på kontorene.