Nyheter / En velfortjent pause fra en travel skoletjeneste på Hordamuseet

En velfortjent pause fra en travel skoletjeneste på Hordamuseet

En av Bymuseets viktigste samfunnsoppgaver er å ønske elever og studenter velkommen til ulike undervisningsopplegg.

2018 har så langt vært et svært travelt år for skoletjenesten ved Hordamuseet. Godt over 3000 elever har vært med på undervisningsopplegg i løpet av vinteren, våren og forsommeren. Det er like mange som i hele fjor!

Det er ikke rart at Hordmuseet er populært blant skolene i Bergen og omegn. Museet ligger i vakre omgivelser, med grønn og frodig vegetasjon, avskjermet fra den moderne verden, innerst i Fanafjorden. Her er friluftsmuseum med gamle gårdsbygninger, eldgammelt kulturlandskap med fortidsminner, i tillegg til utstillingene i hovedbygningen og Båthallen, og ikke minst et godt utbygd skoletilbud med rutinerte og allsidige formidlere.

Museet har undervisningsopplegg som knytter seg både til nære gamle dager, så vel som stein-, bronse- og jernalder. Formidlingen kjennetegnes ved egenaktivitet og innlevelse, med synsinntrykk, berøring, lyd, lukt og smak. Det legges stor vekt på hverdagslige aktiviteter, håndverk og tradisjoner, og man bruker historiske drakter, autentiske redskaper og andre rekvisitter for å skape nærhet til historien. Undervisningsoppleggene er ganske omfattende og arbeidskrevende, med en gjennomsnittlig varighet på 2 ½ time.

De besøkende kan være alt fra små spesialklasser til hele skoler. Som regel er det museumspedagog Espen Kutschera og konservator Ole Mikal Olsen Ramsøy som tar seg av elevene, men noen av besøkene er så store og omfattende at de må hente inn forsterkninger.

Ole og Espen må innrømme at de er glade for en pause nå som skolene har ferie, for det er ingen liten jobb å levere «verdens beste skoledag» nesten hver eneste dag, men de gleder seg til å ta fatt igjen til høsten.

Andre nyheter

BT Fordelspris på vår unike vandring Bryggen Guiding i sommer!

Halvannen times vandring med norsk guide klokken 13:00 hver dag. Turen starter på Bryggens Museum! BT Fordelspris kr. 100 (ordinær 170), gjelder for 2 personer. Barn under 16 år gratis.

La barna bli kjent med Bergens historie!

7 tips til en barnevennlig feriedag! Barn under 16 år går gratis på alle våre museer! Studentrabatt, og BT Fordelspris.

Sommerglede på "lystslottet" Damsgård!

Den merkelige våren har satt spor etter seg i 1700-tallshagen.
Flere nyheter