Nyheter / Fanatrøyer til kvardag og helg

Fanatrøyer til kvardag og helg

Fanatrøyene - korleis såg dei ut ? Ny utstilling på Hordamuseet fra 21. oktober til 11. november viser stor variasjon av trøyer!

Fanatrøyene korleis såg dei ut ?

Den mest kjende Fanatrøyen er den stripete, opphaveleg ei kvardagstrøye for menn, dokumentert til om lag 1850. Den kvite mannstrøya er truleg eldre enn den stripete og få kjenner til den raude og den grøne kvinnetrøya.

Velkomen til opning av utstillinga "Fanatrøyer til kvardag og helg" sundag 21.10 kl 13:00.

Møt gjerne i Fanatrøye til opninga!

Program sundag 21. oktober:

Kl 12:00-16:00 Ope museum

Kl 12:30 Musikk ved Toradergruppa Fanaduren

Kl 13:00 Opning av utstillinga v/ Anne Bjørke, Bymuseet i Bergen

Kl 14:00 «Fanatrøyer». Foredrag ved Torild Finsrud Velure og Torun Selstad. Bill. 100,- /BT fordel 80,-

Arr. Hordaland Husflidslag, Fana Husflidslag i samarbeid med Hordamuseet/Bymuseet i Bergen

Arrangørar:

Hordaland Husflidslag, Fana Husflidslag, Husflidskonsulenten i Hordaland, Hordamuseet/Bymuseet i Bergen

Meir info:

www.husflid.no/lokallag/hordaland www.ullveka.no www.bymuseet.no

Last ned programmet her

Det er dessverre ikkje fleire plassar ledige på kurset "Farging med syrer" eller workshopen "Stjernestunder".

På leiting etter Fanatrøyer – kan du hjelpe oss?

Vi inviterer publikum til å ta med Fanatrøye som dei kanskje kan tenke seg å tilby til samlingane eller som vi kan få lov til å dokumentere. Både gamle og nye variantar av Fanatrøyene er av interesse.

Kortreist høstferieaktivitet

Regn eller sol - besøk Håkonshallen og Rosenkrantztårnet på vakre Bergenhus Festning!

Mandagsforedrag høsten 2018

Programmet for høstens sesong med mandagsforedrag er klar!