Nyheter / Legender i Gull

Legender i gull

Eventyrlige arkeologiske skatter fra den bulgarske trakiske oldtidskultur. På Bryggens Museum fra 2. september.

Fra 2. september 2017 presenterer Bymuseet utstillingen "Legender i gull" med eventyrlige arkeologiske skatter fra den trakiske oldtidskulturen i Bulgaria.

De eldste gjenstandene er fra det andre årtusen f.Kr. og vi følger denne mytiske kulturen fram til ca 400 år e.Kr. Her vil publikum møte legendene om bl.a. Orfeus, Apollon og Dionysos, i gullgjenstander og keramikk som er funnet i graver fra det stolte trakiske krigerfolket. Disse objektene vises bare unntaksvis utenfor Bulgaria, og Bymuseet er stolt av å kunne presentere den mest spektakulære utstillingen av arkeologiske skatter noensinne i Bergen.

Benytt sjansen og opplev disse unike skattene på Bryggens Museum i perioden 2. september - 10. desember!

Se: www.legenderigull.no

Branntilløp på Bryggens Museum fredag 10. mars 13.35

Branntilløp på Bryggens Museum i snekkerverkstedet er nå slukket og alt under kontroll. Brannvesenet jobber nå med å tømme de berørte området for røyk. De ansatte er tilbake på kontorene.

Fortid møter fremtid i nytt publikumsbygg i Gamle Bergen Museum

Onsdag 1. februar lanserte Bymuseet i Bergen planene for et nytt publikumstilbud i Gamle Bergen Museum. Det nye bygget skal gi et helårstilbud til museets gjester og bli en ny møteplass i nærmiljøet. Vinneren av arkitektkonkurransen for nytt publikumsbygg i Gamle Bergen er danske AART architects AS.

202.219 besøkende på våre museer i 2016 er vi veldig stolte av!