Nyheter / Legender i Gull

Legender i gull

Eventyrlige arkeologiske skatter fra den bulgarske trakiske oldtidskultur. På Bryggens Museum fra 2. september.

Fra 2. september 2017 presenterer Bymuseet utstillingen "Legender i gull" med eventyrlige arkeologiske skatter fra den trakiske oldtidskulturen i Bulgaria.

De eldste gjenstandene er fra det andre årtusen f.Kr. og vi følger denne mytiske kulturen fram til ca 400 år e.Kr. Her vil publikum møte legendene om bl.a. Orfeus, Apollon og Dionysos, i gullgjenstander og keramikk som er funnet i graver fra det stolte trakiske krigerfolket. Disse objektene vises bare unntaksvis utenfor Bulgaria, og Bymuseet er stolt av å kunne presentere den mest spektakulære utstillingen av arkeologiske skatter noensinne i Bergen.

Benytt sjansen og opplev disse unike skattene på Bryggens Museum i perioden 2. september - 10. desember!

Se: www.legenderigull.no

"Second Life"

"Second Life" er et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalmuseet i Krakow, Bymuseet i Bergen og Nasjonalmuseet i Liechtenstein.

Vi ønsker deg velkommen!

Når våren kommer dukker solen, blomstene og turistene trofast opp i Bergen, og like trofast gjør vi våre siste sesongforberedelser.

Branntilløp på Bryggens Museum fredag 10. mars 13.35

Branntilløp på Bryggens Museum i snekkerverkstedet er nå slukket og alt under kontroll. Brannvesenet jobber nå med å tømme de berørte området for røyk. De ansatte er tilbake på kontorene.