Nyheter / Med Bryggen i hånden - Historien i ditt tempo med QR koder på mobilen

Med Bryggen i hånden

Historien i ditt tempo med QR koder på mobilen

Museum Vest/Hanseatisk Museum og Bymuseet i Bergen/Bryggen Museum har over lengre tid arbeidet med en digital historiefortelling "Med Bryggen i hånden" – en kulturhistorisk vandring i verdensarven vår.

Besøkende bestemmer selv om de vil lese litt om hvert punkt eller følge de mange lenkene videre til flere tekster og bilder. Gjennom disse QR-punktene på Bryggen blir en loset gjennom århundrer med historie og man kan både lære noe nytt og - aller helst - bli fristet til å lære mer.

kulturpunkt.org

Prosjektet er et samarbeid mellom Bymuseet i Bergen og Museum Vest med økonomisk støtte fra Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, og med hjelp fra Stiftelsen Bryggen, Bryggen private gårdeierforening, UBB, Riksantikvaren og Digitalt Museum og fotograf Per Molvik

"Second Life"

"Second Life" er et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalmuseet i Krakow, Bymuseet i Bergen og Nasjonalmuseet i Liechtenstein.

Vi ønsker deg velkommen!

Når våren kommer dukker solen, blomstene og turistene trofast opp i Bergen, og like trofast gjør vi våre siste sesongforberedelser.

Legender i gull

Eventyrlige arkeologiske skatter fra den bulgarske trakiske oldtidskultur. På Bryggens Museum fra 2. september.