Nyheter / Med Bryggen i hånden - Lær historien i ditt eget tempo med QR koder på mobilen

Med Bryggen i hånden

Lær historien i ditt eget tempo med QR koder på mobilen

Museum Vest/Hanseatisk Museum og Bymuseet i Bergen/Bryggen Museum har over lengre tid arbeidet med en digital historiefortelling "Med Bryggen i hånden" – en kulturhistorisk vandring i verdensarven vår.

Besøkende bestemmer selv om de vil lese litt om hvert punkt eller følge de mange lenkene videre til flere tekster og bilder. Gjennom disse QR-punktene på Bryggen blir en loset gjennom århundrer med historie og man kan både lære noe nytt og - aller helst - bli fristet til å lære mer.

kulturpunkt.org

Prosjektet er et samarbeid mellom Bymuseet i Bergen og Museum Vest med økonomisk støtte fra Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, og med hjelp fra Stiftelsen Bryggen, Bryggen private gårdeierforening, UBB, Riksantikvaren og Digitalt Museum og fotograf Per Molvik

Fortid møter fremtid i nytt publikumsbygg i Gamle Bergen Museum

Onsdag 1. februar lanserte Bymuseet i Bergen planene for et nytt publikumstilbud i Gamle Bergen Museum. Det nye bygget skal gi et helårstilbud til museets gjester og bli en ny møteplass i nærmiljøet. Vinneren av arkitektkonkurransen for nytt publikumsbygg i Gamle Bergen er danske AART architects AS.

Årets kursprogram på Hordamuseet

Lær tradisjonelt handverk på Hordamuseet. Årets kursprogram er nå klart.

202.219 besøkende på våre museer i 2016 er vi veldig stolte av!