Nyheter / Restaurering av fasader og tak på Rosenkrantztårnet

Restaurering av fasader og tak på Rosenkrantztårnet

Statsbygg vil de neste årene restaurere tak og fasader. Rosenkrantztårnet er åpen for publikum i anleggsperioden.

Rosenkrantztårnet er det fremste renessansebygget i Norge. Den eldste delen er fra ca. 1270, men tårnet fikk sin hovedform slik vi ser han nå rundt 1563.

Statsbygg forvalter Håkonshallen, Rosenkrantztårnet, Stallbygningen, Portkastellet og Jørgen Hanssøns ringmur. De andre byggene på Bergenhus blir forvaltet av Forsvarsbygg, og Bymuseet i Bergen forvalter bruken av Rosenkrantztårnet og Håkonshallen.

I Rosenkrantztårnet sin 750 år lange historie har vann alltid vært et problem. Vann har rent inn fra vegger, tak og vektergang.

Statsbygg vil de neste årene restaurere tak og fasader. Målet er sikring av kulturminnet og å gi tårnet tett tak. Regnvann på fasaden må renne ned og ut, ikke inn i tårnet. Arbeidet blir utført i tett samarbeid med Riksantikvaren, Forsvarsbygg og Bymuseet i Bergen.

Rosenkrantztårnet er åpent hver dag fra kl. 9-16 til og med 15. september. Fra 16 september er det åpent fra kl. 11 til 15 alle dager bortsett fra mandag.

På leiting etter Fanatrøyer – kan du hjelpe oss?

Vi inviterer publikum til å ta med Fanatrøye som dei kanskje kan tenke seg å tilby til samlingane eller som vi kan få lov til å dokumentere. Både gamle og nye variantar av Fanatrøyene er av interesse.

Kortreist høstferieaktivitet

Regn eller sol - besøk Håkonshallen og Rosenkrantztårnet på vakre Bergenhus Festning!

Fanatrøyer til kvardag og helg

Fanatrøyene - korleis såg dei ut ? Ny utstilling på Hordamuseet fra 21. oktober til 11. november viser stor variasjon av trøyer!