Nyheter / Restaurering av fasader og tak på Rosenkrantztårnet

Restaurering av fasader og tak på Rosenkrantztårnet

Statsbygg vil de neste årene restaurere tak og fasader. Rosenkrantztårnet er åpen for publikum i anleggsperioden.

Rosenkrantztårnet er det fremste renessansebygget i Norge. Den eldste delen er fra ca. 1270, men tårnet fikk sin hovedform slik vi ser han nå rundt 1563.

Statsbygg forvalter Håkonshallen, Rosenkrantztårnet, Stallbygningen, Portkastellet og Jørgen Hanssøns ringmur. De andre byggene på Bergenhus blir forvaltet av Forsvarsbygg, og Bymuseet i Bergen forvalter bruken av Rosenkrantztårnet og Håkonshallen.

I Rosenkrantztårnet sin 750 år lange historie har vann alltid vært et problem. Vann har rent inn fra vegger, tak og vektergang.

Statsbygg vil de neste årene restaurere tak og fasader. Målet er sikring av kulturminnet og å gi tårnet tett tak. Regnvann på fasaden må renne ned og ut, ikke inn i tårnet. Arbeidet blir utført i tett samarbeid med Riksantikvaren, Forsvarsbygg og Bymuseet i Bergen.

Rosenkrantztårnet er åpent hver dag fra kl. 9-16 til og med 15. september. Fra 16 september er det åpent fra kl. 11 til 15 alle dager bortsett fra mandag.

Lær tradisjonelt handverk på Hordamuseet

Høstens kursplan er klar!

Kom an igjen ditt rævhol!

No har dokkar sjansen, karer. Fyll på med historier fra den gamle stad og få en spennende helaftens tur på byen med litt krim og mye latter.

Bli vår nye administrasjonsleder!

Søknadsfrist 23. august 2018.