Nyheter / Vi ønsker deg velkommen!

Vi ønsker deg velkommen!

Når våren kommer dukker solen, blomstene og turistene trofast opp i Bergen, og like trofast gjør vi våre siste sesongforberedelser. Vi tørker støv i husene i Gamle Bergen, klargjør hagen på Damsgård Hovedgård, stryker skjortene til Bryggen-guidene, bestiller nye varer til museumsbutikkene og lærer opp mange nye verter som skal ta imot publikum.

I Gamle Bergen har vi tjuvstartet, men den høytidelige åpningen av sesongen er det Borgermesteren som foretar søndag 14. mai. Dagen etter kommer turen til våre museer i sentrum: Håkonshallen, Rosenkrantztårnet, Bryggens Museum og Lepramuseet. Skolemuseet er i år stengt på grunn av oppussing, men kan unntaksvis ta imot grupper på forespørsel.

Vil du søke roen litt utenfor byen, kan vi på det varmeste anbefale besøk i den flotte historiske hagen på Damsgård Hovedgård eller i parken på Alvøen. Våre to friluftsmuseer, Hordamuseet og Gamle Bergen, er velegnet for familier som vil ha en avslappende dag med varierte opplevelser.

For dere som ofte legger turen innom våre museer, kan vi skilte med flere nye utstillinger: På Hordamuseet kan du se en fotoutstilling om Hordnesskogen og en utstilling om 500 selbuvotter, på Bryggens Museum er det en utstilling om buekorps i Norge, malerier av Harald E. Tørresen og den arkeologiske utstillingen "Hvor kommer du fra?". I Rosenkrantztårnet kan du fra og med 16. mai se utstillingen Miserabiles Personae om fattige i middelalderen. Senere i sesongen blir det utstilling om Palmyra, Snorre Sel og Gullskatter fra Bulgaria.

For mer detaljer om åpningstider og tilbud på det enkelte museum besøk vår nettside eller følg oss på Facebook: Bymuseet i Bergen.

"Second Life"

"Second Life" er et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalmuseet i Krakow, Bymuseet i Bergen og Nasjonalmuseet i Liechtenstein.

Legender i gull

Eventyrlige arkeologiske skatter fra den bulgarske trakiske oldtidskultur. På Bryggens Museum fra 2. september.

Branntilløp på Bryggens Museum fredag 10. mars 13.35

Branntilløp på Bryggens Museum i snekkerverkstedet er nå slukket og alt under kontroll. Brannvesenet jobber nå med å tømme de berørte området for røyk. De ansatte er tilbake på kontorene.