Personvernerklæring og informasjonskapsler. Personvern i Bymuseet i Bergen.

Hvilke personopplysninger Bymuseet i Bergen kan innhente, behandle og lagre, er bestemt av Personopplysningsloven. Dette gjelder hele bedriftens virke, inkludert nettstedet.

Bymuseet.no er nettsidene til Bymuseet i Bergen og dekker alle våre museer og avdelinger. Nettstedet bruker loggfiler, som innhenter informasjon som IP-adresser, nettlesertype, henvisningsside, ISP, tidspunkt m.m. Dataene kan ikke knyttes til deg som person.

Nettstedet bruker informasjonskapsler, også kalt cookies. Les mer om cookies.

Formål
Personopplysningsloven fastslår at vi skal informere om hvordan personopplysninger vi mottar, blir brukt. Vi behandler personopplysninger i henhold til kapittel II, § 8 i Personopplysningsloven.

Bymuseet i Bergen samler inn personopplysninger både i forbindelse med publikumsservice og relatert til museets forskning, dokumentasjon og arkivering.

Behandlingsansvarlig
Direktør er, på vegne av Bymuseet i Bergen, behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger. Organisasjonsnummer: 988 212 024.

Innsamling og behandling av personopplysninger:
På nettstedet Bymuseet.no samler vi inn personopplysninger gjennom påmelding til arrangementer, konkurranser eller annen kontakt med Bymuseet i Bergen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b). Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i nyhetsbrev, e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss, eller trekke ditt samtykke tilbake.

Samlinger, dokumentasjon og forskning:
Bymuseet i Bergen samler også inn personopplysninger i forbindelse med vårt samfunnsoppdrag. Dette kan være personopplysninger som følger med gjenstander, fotografier, intervjuer, gaver, donasjoner m.m. Disse dataene innsamles kun i den grad det er nødvendig av hensyn til samfunnsoppdraget og allmenhetens interesse. Databehandlingen foregår i henhold til Lov om arkiv.

Jøbbsøkere
I forbindelse med ansettelser, mottar Bymuseet i Bergen personopplysninger fra søkere. Disse opplysningene behandles i.h.t. personvernloven.

Personopplysninger på våre nettsider:

Søk på nettstedet
Søkeord som brukerne søker etter på nettstedet, samles inn og lagres i Google Analytics. Formålet med lagringen er å kunne bruke data om hva det søkes på, til å tilpasse innholdet på sidene og gjøre søkefunksjonen bedre. Søkeordene kan ikke kobles til andre opplysninger om brukeren som har gjort søket.

Bestillingsknapper og eksterne lenker
På enkelte sider på nettstedet finnes det bestillingsknapper som leder til andre nettsteder, for eksempel kjøpsknapp i arrangementskalender. Dersom lenken leder til et annet nettsted enn Bymuseet.no, er Bymuseet i Bergen ikke behandlingsansvarlig for personopplysninger på den eksterne siden. Det er da det eksterne nettstedets personvernerklæring som gjelder.

Integrerte elementer fra eksterne nettsteder
Enkelte sider på nettstedet kan bruke integrert innhold fra eksterne nettsteder, som Tripadvisor, Facebook, Twitter, Youtube og Instagram. Disse elementene legger igjen cookies i din nettleser, som de respektive plattformene bruker til statistikk og markedsføring (se informasjon om cookies ovenfor).

Bymuseet i Bergen lagrer ikke informasjon om din bruk av disse elementene, det blir kun samlet inn og lagret av den eksterne aktøren.

Informasjonssikkerhet
Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger. Våre nettsider er sikret med SSL-sertifikat.

Bymuseet i Bergen i sosiale medier
Du finner også Bymuseet i Bergen i sosiale medier, som Facebook og Instagram. Din aktivitet og informasjon fra din profil vises på siden der du har skrevet eller lagt inn bilder, til alle besøkende på siden/profilen. Denne informasjonen er mediets (f. eks. Facebook) eiendom og lagres ikke hos Bymuseet i Bergen. Vi bruker ikke dine kommentarer eller din profilinformasjon ut over at de vises i kommentarfeltet på siden. I disse tilfellene er det den sosiale medieplattformens egen personvernerklæring som gjelder.

Lagring og utlevering av opplysninger
Personopplysninger som registreres på våre nettsteder, er ikke tilgjengelige for andre besøkende på nettstedet. Opplysningene deles ikke med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å levere tjenesten som er bestilt og du har gitt samtykke.

Bymuseet i Bergen selger ikke dine personopplysninger til andre.

Opplysninger registrert i forbindelse med arrangementer lagres i henhold til loven. De brukes ikke til annet enn det arrangementet gjelder. Opplysningene deles ikke med tredjepart ut over dette, med mindre du har gitt samtykke til dette ved utfylling av skjemaet.

Søker du jobb i Bymuseet i Bergen, lagrer vi din søknad og personopplysninger så lenge ansettelsesprosessen pågår. Deretter slettes alle dine data, med mindre annet er avtalt og aktivt samtykke til dette er gitt skriftlig.

Personopplysninger som registreres i.f.m. samlinger dokumentasjon og forskning blir oppbevart på egen server, i låsbart skap og i magasiner.

Innsyn, retting eller sletting av personopplysninger
Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Kontaktinformasjon
Henvendelse om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes til post@bymuseet.no eller Bymuseet i Bergen, Postboks 4052 Sandviken, 5835 Bergen.

Personvern og informasjonskapsler i Bymuseet last ned dokument her.