60.35243699999999,5.190265899999986,12
SKJUL KART
Utstilling / Alvøen Hovedbygning

Harald E. Tørresen: Tegninger

Alvøen Hovedbygning 21. mai til og med 27. august 2017
Se bildegalleri

For sommeren 2017 har Bymuseet i Bergen invitert Harald E. Tørresen til å vise tegninger på papir i kaféen i Alvøen Hovedbygning.

Harald E. Tørresen bor og arbeider i Bergen. Etter MA ved Institutt for illustrasjon og grafisk design, Statens høgskole for kunsthåndverk og design, ble diplom i billedkunst fullført ved Statens kunstakademi i Oslo 1995 etter studier ved Vestlandets kunstakademi og Akademie Výtvarných Umení i Praha. Hovedteknikker er oljemaleri og tegning. Tekst- og fotobaserte prosjekter, utsmykking og installasjonsrelaterte kunstverk utføres også i perioder.

Tørresen har deltatt på en rekke kollektivutstillinger som Høstutstillingen og Vestlandsutstillingen. For separatutstillinger legger han vekt på visningsrommets kvaliteter, og fordeler bildene slik at de spiller sammen, snakker med hverandre, og inviterer oss til å danne våre egne, personlige tankerekker. Bryggens Museum viser våren 2017 utstillingen Vanitasbilder, som inneholder både oljemalerier, tegninger, foto og installasjoner. Slik utforsker han rammene for bildets fortellende egenskaper, med utgangspunkt i forhold som mellom bilde og språk, mellom begrep og representasjonsformer.

Tegning er et viktig medium i arbeidsprosessene; både i form av skisser, fremgangsmåte i oljemaleri eller som eget uttrykk. For Alvøen Hovedbygning vises eksempler på akttegninger fra kveldene i tegnegruppen Bergen Akt og Croquis, to tegninger på originale sjøkart fra serien Den norske kyst, og blyanttegninger med motiver fra Alvøen Hovedbygning som ble til i museumshagen ukene før utstillingsåpningen.

Utstillingsperiode:
21.05.2017 - 27.08.2017

Se bildegalleri