60.3983383,5.322741899999983,14
SKJUL KART
Foredrag / Bryggens Museum

Lorentz Dietrichson - pioneren blant oss

Velkommen til søndagsforedrag 19. februar kl. 13 på Bryggens Museum.
Se bildegalleri

Lorentz Dietrichson - pioneren blant oss ved Tryggve Fett

Lorentz Dietrichson ble i 1875 Norges første professor i kunsthistorie. Han virket til sin død som en betydningsfull forsker og formidler av norsk og internasjonal kunsthistorie, bl.a. gjennom sitt verk om de norske stavkirkene. Han var aktivt engasjert i museumsarbeid og ivret for å skape gode vilkår for norsk kunst. I yngre år utgav han dessuten banebrytende arbeider innen nordisk litteraturhistorie. Han skrev også dikt og skuespill, og hans erindringsverk Svundne Tider er en klassiker i sin sjanger.

Foredrag holdes i auditorium med 160 plasser. Utstyrt med teleslynge. Varighet 45 - 60 min.

Årskort i Bymuseet: kr. 1000/BT Fordel kr. 800 får du gratis inngang til alle våre ni museer, omvisninger, konserter, utstillinger, familiedager og foredrag.

Last ned søndagsforedrag folder her

Se bildegalleri