60.3983383,5.322741899999983,14

Se bildegalleri

Fremad marsj!
- Buekorps i Norge

En spennende utstilling om buekorps som vi kjenner dem fra Bergen, men også om mer ukjent historie knyttet til korps i andre norske byer og tettsteder.

Organiserte buekorps dukket opp ved midten av 1850-tallet og flere av korpsene som fortsatt marsjerer i Bergens gater er blant de aller eldste. I dag er buekorpsbevegelsen begrenset til Bergen, og sees derfor gjerne som et særbergensk fenomen. Sannheten er at det har eksistert tilsvarende guttekorps er kjent fra minst 20 norske byer og tettsteder, hvorav det eldste kjente ekserserte i Drammen rundt midten av den 19. århundret. Buekorpsbevegelsen er en av de eldste formene for organisert barnelek vi kjenner, og er i en særstilling fordi det er de unge som driver korpsene selv.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Buekorpsmuseet (www.buekorps.museum.no) som i år fyller 40 år, og Bymuseet i Bergen.

Følgende helger er gamle karer fra ulike buekorps til stede i utstillingen:

Lørdag 13. og søndag 14. mai - Skanseguttenes Forening.

Lørdag 20. og søndag 21. mai - Nordnæsguttenes Forening.

Lørdag 27. og søndag 28. mai - Dræggeguttenes Forening.

Lørdag 10. og søndag 11. juni - Sandviksguttenes Forening.

Lørdag 8. og søndag 9. juli - Eldre Laksevågsgutters Forening.

Lørdag 15. og søndag 16. juli - Eldre Lungegaardsjenters Forening.

Lørdag 5. og søndag 6. august - Forening Fjeldgutten

Se bildegalleri