Sommerprogram 2021

Bymuseets nettside er under ombygging, i mellomtiden finner du billetter til sommerens teatervandringer, omvisninger og våre museer på denne siden.

Til tjeneste

Til Tjeneste!

Bli med på sommerens mest sjarmerende teatervandring og innføring i Bergens historie: Tjenestepikene anno 1880 tar deg med på en reise gjennom byens gater og historie sett gjennom deres øyne. Varighet ca 60 min. Oppmøte: Turistinformasjonen ved Fisketorget

Gu kor gøy Teatervandring i Bergen

Gu kor gøy!

En morsom og småfrekk innføring i Bergens historie der lokale skuespillere gir innblikk i Bergens fargerike historie og utvikling midt i bybildet. Varighet ca 75 min. Oppmøte: Turistinformasjonen ved Fisketorget

omvisninger og vandringer på våre museer

Opplev fortiden.

Bli bedre kjent med Bergen med våre vandringer og omvisninger denne sommeren. Her får du billetter til spennende og lærerike opplevelser!

Bryggens Museum utstillingen under jorden

Åpningstider og priser

Her finner du oversikt over åpningstidene og priser på inngang på alle våre 9 museer. Her er også link til kartposisjon slik at du lettere finner frem. Velkommen!

Barnas Bymuseum

Barnas Bymuseum

Ta med barna på en reise i tid og rom. Følg sporene til konger og dronninger. Opplev middelalderskatter, kanoner, skumle fangehull og et besøk hos familien Regens anno 1826. Gratis aktivitetshefte og utendørs aktivitetsløype.

Kystpilegrimsleia, regionalt pilegrimssenter i Bergen

Regionalt pilegrimssenter Bergen

Det regionale pilegrimssenteret i Bergen er samlokalisert med Bryggen besøkssenter og ligger midt i den gamle trehusbebyggelsen.
For åpningstider se stiftelsenbryggen.no
For ytterligere informasjon om pilegrimssatsningen, se pilegrimsleden.no

Utstilling Hans Jørgen Brun: Mennesker; portretter gjennom 50 år

Utstilling på Bryggens museum 20. mai-18. oktober

Fotografen Hans Jørgen Brun har virket i Bergen siden 1971, og åpner nå i samarbeid med Bymuseet i Bergen sin største utstilling så langt. I årenes løp har Brun tatt utallige bilder og det er under dialogen med personene øyeblikket fanges.

Dette preger måten bildene blir tatt på og det er disse dimensjonene Brun ønsker å vise oss i denne utstillingen: «Når jeg er bak kameraet, samtalen er i gang og lyset finner trekkene i ansiktet, er det som å oppdage personen på nytt. Det som ved første øyeblikk kan virke vanlig og alminnelig, blir betydningsfullt og spesielt. Vi bærer alle en historie».

Hans Jørgen Bruns store produksjon avdekker linjer mellom samfunns- og selvforståelse, dokumentasjon og poesi. Brun har «fanget» mange mennesker med sitt kamera gjennom livets ulike faser og med over 3 millioner eksponeringer og utallige historier forteller Brun at det har det vært en vanskelig utvelgelsesprosess.

Utstillingen viser 100 store og flere hundre små bilder og er et bredt utvalg, fra motefotografi og sceneliv til bryllupsbilder og nyfødte, fra de siste 50 år og kanskje finner du deg selv i utstillingen?

Frode Grytten har laget teksten til utstillingen.

Kjøp billetter til Bryggens Museum inkl. utstillingen her

Se alle tilgjengelige billetter

Få oversikt over ledige billetter fra i dag og fremover.