Barnas Bymuseum

Vi har gode opplevelser for store og små.

Barnas egen teatervandring

Gaven er borte!
Bli med på spennende vandreteater for barn Bryggen.

Vi er i Bjørgvin. Gyda har lyst å gi en gave til Torgeir og du inviteres med på en ferd innover i bryggegangene for å skaffe en gave. Her møter dere flere av byens innbyggere, noen til hjelp og andre til hinder. Plutselig er gaven borte! Da må alle hjelpe Gyda og vi håper DU vil hjelpe!

Før eller etter vandringen inviteres du inn på Bryggens Museum, hvor du kan besøke utstillingen «Under Jorden» på egen hånd.

Passer for barn over 4 år. Varighet 1 time. Kjøp billetter her


Barnas egen omvisninger

Bryggens Museum

Barn i middelalderen – aktivitetsomvisning
På Bryggen i Bergen har det bodd mennesker i nesten 1000 år. Nede i jorden har arkeologene funnet mange gjenstander som forteller om hvordan det var å leve i middelalderen. Hvilke leker tror du de hadde, og tror du det var anderledes å være barn den gangen? Bli med på en omvisning for å lære om barna som bodde på Bryggen for lenge siden. Du vil få prøve klær slik de var i middelalderen, og lære å skrive navnet ditt med runer.
Varighet 45 til 60 minutter. Kjøp billetter her

Barnet som ble konge – Eventyromvisning i Håkonhallen
Har du hørt historien om barnekongen Håkon Håkonsdson som styrte landet vårt i hele 46 år? Håkon bygde også den store, flotte steinhallen som fremdeles står den dag i dag. Dette var for lenge, lenge siden, men du kan fremdeles gå rundt i hallen og late som du er en prins eller prinsesse. Kom å bli med på tur i Håkonshallen hvor vi avslutter med et lite eventyr om Håkon.
Varighet 30 til 45 minutter. Kjøp billetter her

Bryggens Museum – Jeg fant, jeg fant!

Når du går rundt på egen hånd på Bryggens Museum kan du løse rebus og gå på skattejakt i utstillingen Under Jorden alle dager. Bli med på tegnekonkurranse! Aktivitetshefte med premie for barn, ta med egen blyant.

Vi selger også gøye aktivitetspakker til å ta med seg hjem:

  • Magneter
  • Knokkel-Knut skjelettsprellemann.
  • Tegnepostkort middelaldermotiv.

Åpningstider 2022:

08. januar – 09. februar
Torsdag 15.00 – 18.00
Fredag-mandag 11.00 – 14.00

11. februar – 20. mai
Mandag-onsdag 11.00 – 14.00
Torsdag-fredag 14.00 – 20.00
Lørdag-søndag 11.00 – 17.00


Her finner du Bryggens Museum
Kjøp inngangsbilletter her

Museet er stengt: 10. februar, 14.- 15. april, samt 01. og 17. mai.

Håkonshallen – Kongenes Hall!

Bli med og se selve kongens hall! Her har hundre av riddere og kongelige feiret bryllup og kroninger i hundrevis av år. I underetasjen kan man se hvor skriverne satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! Hvor skattene er nå vet ingen men det er lov til å lete…

Åpningstider 2022:

08. januar – 20. mai:
Daglig 11-14

Her finner du Håkonshallen
Kjøp inngangsbilletter her

Museet er stengt: 19. februar. 5. mars, 10. mars, 25.-27. mars. 14.-18. april, 29. april, 1. mai, 7.-8. mai, 17. mai, samt perioden 22. mai-9. juni, 14.-18. juni 2022.

Rosenkrantztårnet – Konger og kanoner!

I Rosenkrantztårnet kan dere klatre i bratte trapper fra rom til rom og helt opp til toppen, gjennom soverom og stuer der det bodde prinsesser og prinser i middelalderen.

Utendørs aktivitetsløype på den gamle kongsgården/festningsområdet. 
Last ned gratis utendørs aktivtetsløype her
Her finner du Rosenkrantztårnet
Rosenkrantztårnet er stengt frem til sommeren 2022.

Smittevern

Desinfeksjonsmiddel tilbys på museene. Alle rutiner i forhold til smittevern følges. Påbud om bruk av munnbind innendørs og antallsbegresninger på arrangement og innendørs.