Jul i Barnas Bymuseum

Vi har gode opplevelser for store og små. Her er noen av våre tips i førjulstiden!

Barn i middelalderen – aktivitetsomvisning på Bryggens Museum

På Bryggen i Bergen har det bodd mennesker i nesten 1000 år. Nede i jorden har arkeologene funnet mange gjenstander som forteller om hvordan det var å leve i middelalderen. Hvilke leker tror du de hadde, og tror du det var annerledes å være barn den gangen? Bli med på en omvisning for å lære om barna som bodde på Bryggen for lenge siden. Du vil få prøve klær slik de var i middelalderen, og lære å skrive navnet ditt med runer.
Varighet 45-60 minutter. 

Kjøp billetter til aktivitetsomvisning for barn

Gaven er borte. Vandreteater for barn på Bryggen

Gaven er borte! Vandreteater på Bryggen

Bli med på spennende vandreteater for barn på Bryggen!

Vi er i Bjørgvin. Gyda har lyst å gi en gave til Torgeir og du inviteres med på en ferd innover i bryggegangene for å skaffe en gave. Her møter dere flere av byens innbyggere, noen til hjelp og andre til hinder. Plutselig er gaven borte! Da må alle hjelpe Gyda.

Etter vandringen inviteres du inn på Bryggens Museum og hvor du kan besøke utstillingen «Under Jorden» på egen hånd.

Passer for barn over 4 år. Varighet ca. 60 minutter. Oppmøte Bryggens Museum.

Voksne 200,- Barn 100,- BT Fordel Familietilbud: 25% for inntil 2 voksne og 3 barn under 18 år. Gratis med Bymuseets årskort. Ledsagerbevis.

Kjøp billetter her 

Jul i gamledager - fortellerstund for barn på Bryggens Museum

Jul i gamle dager – fortellerstund for barn på Bryggens Museum

Julen er en ekstra fin tid på året, der vi gjør mange kjekke ting. Mange av de samme tingene gjorde de i gamle dager også, men noe var annerledes. På fortellerstunden får du høre mer om hvordan juleforberedelsene og julefeiringen var for lenge, lenge siden. Passer best for barn i alderen 5 til 12 år. Varighet ca. 30 minutter.

Kjøp billetter til Jul i gamle dager – fortellerstund for barn her

Middelalderverksted for barn på Bryggens Museum

Lag middelalderske julegaver! 

Bli med Bjørgvin Handverkslag på middelalderverksted på Bryggens Museum.

Her får barna sy en skinnpung, risse en runepinne og slindre et bånd av ulltråder.

I middelalderen hadde man ingen lommer i klærne, men gjerne en skinnpunger hengende i beltet, til å bære med seg penger, verdisaker og personlige gjenstander. På runepinnene kan man f.eks. risse inn navn og små beskjeder, slik en ser på mange av dem som er utstilt i «Under Jorden». Slindring er fletteteknikk, som i middelalderen ble brukt til å lage snorer og bånd, gjerne i flere farger. De ble blant annet brukt som skolisser og snøringer på klesplagg.

Lørdag 4. desember kl. 11 – 13 og 13 – 15.

Kjøp billetter til Middelalderverksted for barn her

Bryggens Museum – Jeg fant, jeg fant!

Når du går rundt på egen hånd på Bryggens Museum kan du løse rebus og gå på skattejakt i utstillingen Under Jorden alle dager. Bli med på tegnekonkurranse! Aktivitetshefte med premie for barn, ta med egen blyant.

Vi selger også gøye aktivitetspakker til å ta med seg hjem:

Rosenkrantztårnet – Konger og kanoner!

I Rosenkrantztårnet kan dere klatre i bratte trapper fra rom til rom og helt opp til toppen, gjennom soverom og stuer der det bodde prinsesser og prinser i middelalderen.

Utendørs aktivitetsløype på den gamle kongsgården/festningsområdet. 
Last ned gratis utendørs aktivtetsløype her

Rosenkrantztårnet er stengt fra 31.10.21 til og med 07.01.22.

Håkonshallen – Kongenes Hall!

Bli med og se selve kongens hall! Her har hundre av riddere og kongelige feiret bryllup og kroninger i hundrevis av år. I underetasjen kan man se hvor skriverne satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! Hvor skattene er nå vet ingen men det er lov til å lete…

Håkonshallen er stengt fra 28. november 2021 til 7. januar 2022.

Smittevern

Desinfeksjonsmiddel tilbys på museene. Alle rutiner i forhold til smittevern følges. Påbud om bruk av munnbind innendørs i situasjoner hvor man ikke kan holde en meter avstand.