Frivillig hos oss? Å bidra til frivillig arbeid betyr å vokse og å utfordre seg selv.

Bymuseet har et stort nettverk av venneforeninger, håndverks-lag, historielag, og andre som støtter opp under arrangementer og pågående aktiviteter i de ulike museene. I tillegg har vi en stor gruppe faste frivillige enkeltpersoner som bidrar med kompetanse, tid og energi inn i vår drift. Vi har flere større arrangement i året, og trenger hjelp til alt fra forarbeid, draktsøm, vaffelsalg og formidling.

Vi ønsker stadig å knytte til oss nye frivillige, og trenger både håndlangere og historikere, praktikere og akademikere. Det eneste som kreves er et ønske om å delta i meningsfylte oppgaver i et spennende miljø.

Som frivillig blir du invitert på spesielle arrangementer. Du får treffe hyggelige mennesker og utvidet ditt sosiale nettverk. Vi garanterer at du vil lære nye ting, både om de historiske omgivelsene vi jobber i og om tradisjonsrike håndverk, yrker, om oppvekst, kultur og samfunn.

Å bidra til frivillig arbeid betyr å tilføre nye elementer til eksisterende arbeidserfaring, det betyr å vokse og å utfordre seg selv. For mange betyr det og å dele av egen kunnskap og kompetanse samt å formidle dette ut til vårt publikum.

Høres dette spennende ut?
Ta kontakt med vår frivillighetskoordinator Christine Frønsdal på e-post chrfro@bymuseet.no eller telefon 45081778 for en samtale.

Til venstre finner du oversikt over våre venneforeninger og frivillige organisasjoner vi samarbeider med.

Bymuseet tilbyr arkivplass til frivillige organisasjoner som driver med bevaring og formidling av historisk materiale.