Vi har åpnet for sommeren!

Kjøp billetter til utstillinger, omvisninger og ekspertvandringer her!

Vinterferieaktiviteter i Bymuseet

Kjekke aktiviteter for barn og voksne!

Sundagar på Hordamuseet

Velkomen til aktivitetar frå sundag 2. februar kl. 12-16!

Velkomen til sundagar på Hordamuseet frå 7. april 2019!

VÅRPROGRAM med spanande og variert innhold knytt til tradisjonshandverk, berekraft og historie!

100% fast stilling som administrasjonskonsulent

Du er ofte den første man møter ved henvendelser til museet, og du vil arbeide med sentrale oppgaver i museets administrasjon. Søknadsfrist 29. mars 2019!

Vi søker museumsverter og museumsskuespillere for sesongen 2019

Vi ser etter positive kunnskapsrike, ryddige og engasjerte mennesker med ulik alder, bakgrunn og kompetanse, som kan bidra til å gi vårt publikum gode opplevelser. Søknadsfrist 17. februar.

Mandagsforedrag 12. november 2018 er avlyst

Mandagsforedraget 12 . november 2018 på Bergens Sjøfartsmuseum er dessverre avlyst. Vi beklager dette.

Vi bygger ny hovedutstilling til Bryggens Museum!

Bryggens Museum holder stengt for bygging av ny utstilling. Åpner snart!

Lær tradisjonelt handverk på Hordamuseet

Høstens kursplan er klar!

Er du vår nye controller?

Vi søker en engasjert og erfaren økonom for å styrke administrasjonen i museet. Søknadsfrist 27. mai 2018.

Vårdugnad i Gamle Bergen lørdag 28. april kl. 11.30-15 - NB, nytt tidspunkt!

Grunnet Bergen City Marathon utsetter vi dugnad til kl. 11.30!

Vinterferie hjemme? Og ingen planer?

Mye å se, lære og oppleve for store og små på våre museer!

Vi søker museumsverter for sesongen 2018

Ny søknadsfrist 16. februar 2018! Vi ser etter positive kunnskapsrike, ryddige og engasjerte mennesker med ulik alder, bakgrunn og kompetanse, som kan bidra til å gi vårt publikum gode opplevelser.

Thomas Dybdahl med konsert i vakre og ærverdige Håkonshallen

Det er en opplevelse å se Thomas Dybdahl alene med gitarer og han kommer til å skape magi i den ærverdige Håkonshallen for oss, fredag 8. desember.

En flere tusen år gammel gullskatt og en trakisk konge. Begge kommer til Bergen i begynnelsen av september!

Vi ønsker deg velkommen!

Når våren kommer dukker solen, blomstene og turistene trofast opp i Bergen, og like trofast gjør vi våre siste sesongforberedelser.

Hvordan ble du bergenser?

Bli med på en reise bakover i tid på Bryggens Museum. Finn ut hvem du er.

Bergen øl og matfestival på Bergenhus Festning og Koengen 2. til 4. september

Norges største ølfestival, Bergen Ølfestival fyller 5 år i år, og med på BØ 2016 er hele 41 norske bryggerier! BØ kan også by på god mat, foredrag, konkurranser og andre aktiviteter. Man kommer kun inn på Bergenhus Festning fredag og lørdag med billett til Bergen Øl (aldersgrense 18 år) og Matfestival. Håkonshallen er åpent til kl. 21 fredag 2. september og til kl. 20 lørdag 3. september. Omvisninger tilbys ved forespørsel.

Vil du bli vår nye medarbeider?

Bymuseet har ledig stilling som resepsjonsansvarlig med formidlings- og butikkompetanse. Søknadsfrist 22. august 2016.

5 tips for en barnevennlig feriedag

Vet du at det er gratis for barn under 16 år å besøke våre museer, studentrabatt og gode priser og tilbud for voksne?

Hansadagene 2016

De 36. internasjonale Hansadagene går av stabelen i Bergen fra onsdag 9. juni til og med søndag 12. juni med et bredt og variert program.

Vi erklærer sommersesongen for åpnet!

I pinsehelgen åpnet vi dørene for sesongen på Gamle Bergen og på Lepramuseet, samt utvidet åpningstidene på Bryggens Museum, i Håkonshallen og i Rosenkrantztårnet!

Uhørte stemmer og glemte steder

I perioden 2009-2012 deltok Bymuseet i Bergen i prosjektet "Uhørte stemmer og glemte steder" – fortellinger fra utviklingshemmedes historie.

Gamle Bergens plass i fremtidens Bergen

Om 18 år har Gamle Bergen rukket å bli 100 år. Hvilken plass ønsker vi at Gamle Bergen skal ha i fremtidens Bergen?

Egen side for linker

Bymuseet i Bergen lanserer på hjemmesiden sin en egen side for linker til aktuelle samarbeidspartnere og reiselivsoperatører i inn og utland.