Nyheter / Ønsker du sommerjobb hos oss?

Vi søker museumsverter og museumsskuespillere for sesongen 2019

Vi ser etter positive kunnskapsrike, ryddige og engasjerte mennesker med ulik alder, bakgrunn og kompetanse, som kan bidra til å gi vårt publikum gode opplevelser. Søknadsfrist 17. februar.

Bymuseet søker engasjerte, serviceinnstilte og allsidige sesongverter for turnusordning for flere av våre museer. Bymuseet består av ni museer som viser ulike sider av Bergens historie og vi har til sammen rundt 200 000 besøkende i året.

Denne sesongen trenger vi nye medarbeidere til Bergenhus Festning, Bryggens Museum inkludert Bryggen Guiding, Damsgård Hovedgård, Gamle Bergen Museum, Hordamuseet og Lepramuseet.
Vi ser etter positive, kunnskapsrike, ryddige og engasjerte mennesker med ulik alder, bakgrunn og kompetanse, som kan bidra til å gi vårt publikum gode opplevelser.

Alle våre ansatte forventes å ha:
• glede av å omgås andre mennesker
• gode muntlige språkferdigheter (engelsk og norsk er en forutsetning)
• gode formidlingsevner
• interesse for og kunnskap om museer og Bergens historie
• gode samarbeidsevner, positiv serviceinnstilling og representative egenskaper
• strukturert og ryddig arbeidsform

Søkere oppfordres til å ønske seg et eller flere arbeidssteder, men Bymuseet forbeholder seg retten til å disponere personalressurser etter museets behov. Du finner mer informasjon om de museene vi trenger museumsverter til under, samt på vår nettside www.bymuseet.no.

Arbeidstid, arbeidsmengde og stillingsprosent varierer og vil inkludere helgearbeid (unntatt hagehjelp). Denne sesongen søker vi også verter som kun er interessert i helgeturnus. Det settes opp bindende vaktplaner for hele sommersesongen. Ønsker om ferie vil bli forsøkt tatt hensyn til. Ved noen arenaer er drakt påkrevd.

Vi tilbyr en spennende og varierende arbeidsdag i et godt kollegialt miljø. Lønn etter tariff. Innplassering som Betjent i stillingskode 1078 etter Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner, Virke. Søkere under 18 år vurderes ikke.

Send søknad via elektronisk skjema: https://marlill.wufoo.com/forms/z1gilcxp09ycic9/ innen 17. februar 2019. Spørsmål om stillinger og søknadsprosessen kan rettes på e-post til marlil@bymuseet.no

Utfyllende informasjon om våre arbeidssteder og om arbeidsoppgaver:

Guider for vandringer på Bryggen og Bergenhus
For perioden 1. juni til 31. august

Bryggen Guiding er daglige vandringer som går fra Bryggens Museum til Vinkjelleren, og videre gjennom den gamle trehusbebyggelsen på Bryggen til Schøtstuene. Vi har 3 daglige turer på engelsk, i juli en norsk tur i tillegg. Vi har også en engelsk vandring som går fra Bryggens Museum, via Mariakirken og til Rosenkrantztårnet hver ukedag. Vandreturene varer 90 minutter og gode språkkunnskaper er en forutsetning. Man vil også få vakter som museumsvert på Bryggens Museum.

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak bestå av:
• omvisning etter fast rute på engelsk og norsk
• resepsjonsarbeid
• salg av billetter, varer etc
• forefallende arbeid

Museumsverter til Bryggens Museum
For perioden 23. mai til 31. august

Bryggens Museum er en av våre travleste arenaer og vertene må daglig forholde seg til mange mennesker og tåle høyt arbeidstempo. Vertene får også opplæring på Bryggen Guiding og må kunne ta vandreturer ved behov.

• omvisninger i utstillingene
• salg av billetter, varer etc og daglig kasseoppgjør
• resepsjonsarbeid
• lettere renhold, vakthold og annet forefallende arbeid

Museumsverter til Bergenhus Festning (Håkonshallen og Rosenkrantztårnet)
For perioden 15. mai til 15. september

På Bergenhus er det travelt og vertene må daglig forholde seg til mange mennesker og tåle høyt arbeidstempo.

• omvisninger på norsk og engelsk
• salg av billetter, varer etc og daglig kasseoppgjør
• resepsjonsarbeid
• lettere renhold og annet forefallende arbeid

Museumsverter til Lepramuseet
For perioden 15. mai til 31. august

• omvisninger på norsk og engelsk
• resepsjonsarbeid med salg av bøker og billetter, samt daglig kasseoppgjør
• lettere renhold, rydding på uteområde og annet forefallende arbeid

Museumsverter til Damsgård Hovedgård
For perioden 1. juni til 31. august

Arbeidet består i hovedsak av:
• faste omvisninger som omfatter både hus og hage
• lettere kafé og resepsjonsarbeid, salg av billetter og varer, samt kasseoppgjør
• renhold og annet forefallende arbeid inne og ute

Museumsverter til Hordamuseet
For perioden 7. april – 31. august

Hordamuseet er delvis et friluftsmuseum og det er en fordel at søkere liker å oppholde seg utendørs.

Arbeidet består i hovedsak av:
• omvisninger til oppsatte tider både innendørs og på uteområdet
• kafé-/butikk-/resepsjonsarbeid, inkludert kasseoppgjør
• lettere renhold av publikumsarealer og annet forefallende arbeid

Museumsskuespillere til Gamle Bergen Museum
For perioden 12. mai til 8. september.

Gamle Bergen museum skiller seg ut fra de øvrige museer ved sitt formidlingskonsept Levende museum. Våre aktører bruker historiske kostymer og møter våre gjester som historiske karakterer. Søkere hit må i tillegg til Bymuseets generelle krav også ha særlig interesse for og erfaring med teater og beherske engelsk flytende.

Arbeidet består i hovedsak av:
• formidling; improvisasjon og skuespill inne og utendørs
• renhold av publikumsarealer (utenom åpningstid)
• annet forefallende arbeid knyttet til husholdet i våre Levende Museums-hus

Last ned utlysningstekst her

Ledig stilling som samlingsleder

Søknadsfrist 10. mars 2019.

Vi søker tømrer, snekker og byggdrifter/driftsleder!

Vi har ledig 100 % faste stillinger som tømrer, snekker og driftsleder. Søknadsfrist 3. mars 2019!