Nyheter / 5 tips til vinterferieaktiviteter

5 tips til vinterferieaktiviteter

Velg en dag!

Velkommen til våre museer i vinterferien. Med Bymuseets årskort kommer du gratis inn på alle våre museer og arrangementer. BT Fordel - gir halv pris inntil 2 voksne. Barn under 16 år gratis!

Hordamuseet

Aktiviteter i hovedbygningen på museet tirsdag 28. feb, onsdag 1. og torsdag 2. mars kl 12-15.

Besøk kafeen, der vi har brettspill, yatsi, kort og tegnesaker du kan låne, bøker å lese i, og du kan lage ditt eget bokmerke.
Salg av risengrynsgrøt, vafler og varm kakao m/krem. Ved godt vær har vi benker og bålpanne på plassen mellom kafeen og Båthallen og salg av pølser for grilling.
Kl 13:00. Omvising i båthallen for ungdom/voksne.
Egenaktivitet i Båthallen der barn og voksne kan løse oppgaver og prøve seg på knuter. Oppgaveark i kafeen.
Kl 14:00. Lars Voss Sørhus har lesestund for barn frå 4 år. Varer 30-45 min. Oppmøte og billetter for salg i kafeen. Lesestund 30,- og bokmerke 10,-, gratis adgang til kafeen!

Flott turområde på museet og kommer snøen har vi fin akebakke i klyngetunet. Inngang til museet: Voksen kr. 80, barn u/16 år gratis. BT Fordel - halv pris for inntil 2 voksne.

På Bergenhus Festning finner du to av byens eldste og mest spennende bygninger.

Håkonshallen – middelalderens slott og fortsatt i dag en kongelig festhall - er åpen daglig kl. 12.00 – 15.00. Rosenkrantztårnet - brukt som bolig og forsvarstårn både i middelalderen og renessansen er åpen hver søndag fra kl. 12.00 – 15.00. Aldri er tårnet, med sine trange, mørke ganger og skumle fangehull mer stemningsfullt enn en høstdag når vinden uler rundt hjørnene og regnet trommer mot rutene. Du kan besøke hallen og tårnet på egen hånd, men vil du vite mer om historien til bygningene og de som har levd der, bør du bli med på en av omvisningene vi tilbyr hver søndag. Bergenhus Festning er også et fantastisk område for turgåing, piknikk og utforskelse. Festningen er åpen for publikum hver dag fra 06.30-23.

Før eller etter besøket i hallen og tårnet, kan du legge turen innom Bryggens Museum. Museet er åpent mandag – fredag 11.00 – 15.00, lørdag og søndag fra kl. 12.00 – 16.00. De faste utstillingene der forteller hvordan Bergen vokste frem og hvordan livet var i middelalderbyen. Men hvem var middelalderbyens befolkning, hvor kom de fra og hvordan kom de hit? I utstillingen «Hvor kommer du fra» finner du kanskje svar på noen disse spørsmålene. I utstillingen kan du låne forskerfrakk og forskerbriller og selv prøve deg på en rebus med en spesiell premie, eller gjøre andre aktiviteter.

I museumkaféen kan du hygge deg med varm eller kald drikke og noe godt å bite i. Med vår fellesbillett betaler du full pris på første museum (voksen kr 80, barn under 16 år gratis) og får halv pris på besøk på de andre museene våre. Vi har også BT Fordel - halv pris for inntil 2 voksne.

I Gamle Bergen er det vakkert hele året. Ta med piknikkurven, mat til endene og gjessene i dammen, prøv slengdissen og rusle rundt blant gamle trehus og smau. Nyt sjøområdet og den vakre utsikten. Her finner du ro og fred, og barna får brukt av sin utømmelige energi.

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen