Nyheter / Bymuseet - høstens historier, program høsten 2020

Få med deg vårt store høstprogram! Mange av våre museer er åpne så du kan komme og se utstillingene selv, i tillegg har vi flere omvisninger og vandringer inne og ute, både for voksne og familier.

Omvisninger og vandringer er svært begrenset antall billetter til pga smittevern, så husk å kjøpe billett på forhånd for å være sikker på å få plass! Denne siden har oppsummert hele vårt program fremover med direkte linker til billettene under hvert tilbud:

eBillett app for iPhone og Android 

Last ned eBillett appen

Få full oversikt over alle arrangementer og lettvint billettkjøp med eBillett-appen på din telefon. Last ned for Android eller iPhone her!

 

Kjøp billetter lettvint og trygt

Liste over alle tilgjengelige billetter på Bymuseet finner du her.
Les mer om hvordan du kjøper billetter nederst på denne siden.

 

Vi tar smittevernregler og tiltak på alvor. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museet, hold minimum 1 meter avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet ved ankomst.

OPPLEV HISTORIEN - guidede vandringer

Teatervandring - 950 år på 95 minutter

Bli med på en underholdende reise gjennom byens historie! 

Vandringen er et samarbeid mellom Smitt og Smau og Bymuseet i Bergen, og er støttet av Bergen Kommune som en del av Bergen bys 950-årsjubileum.

Gjennom å kombinere historiske fakta med underholdende scener fremstilt av skuespillere, vil du oppleve at byen og dens innbyggere kommer til liv.

Vandringens starter ved Rosenkrantztårnet på Bergenhus og ender ved Muren. Vandringen er tilrerettelagt for rullestolbrukere.

Kjøp billetter til teatervandring her

 

Byvandring i middelalderskomakernes fotspor

Skomakerne i middelalderens Bergen var mange, mektige og egenrådige. Bli med på jakt etter skomakerne i middelalderbyen. 

Torsdag 1. oktober kl. 17.00, torsdag 29. oktober Kl. 17.00, torsdag 12. november Kl. 17.00, torsdag 19. november Kl. 17.00

Varighet ca. 90 min. Voksne kr. 200. Barn og studenter kr. 100. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. 

Kjøp billetter til byvandring i middelalderskomakernes fotspor her

 

 

300 meter Bergen - En vandring fra St. Jørgens Hospital til den gamle Latinskolen 

“300 meter Bergen” er Bymuseets forsknings- og formidlingsprosjekt knyttet til området mellom Lepra- og Skolemuseet. Denne fliken av byen er rik på historier og karakterer, fra middelalderen til vår tid – et flott utkikkspunkt også mot den større historien. I denne vandringen prøver vi særlig å hente inn livet i byen omkring midten av 1800-tallet. Og på denne tiden av året må vi selvfølgelig snakke litt om julen, årets store høydepunkt også for fortidens bergensere. Vi starter i undervisningsrommet på St. Jørgen, går ut i byen en times tid, og så avslutter vi med litt varm drikke i rektors salong på Den gamle latinskolen. 

Varighet ca. 90 minutter. 

Kjøp billetter til vandringen 300 meter Bergen her

 

 

Middelalderbyen - fra Klosteret til Håkonshallen

Vi starter på Klosteret, der kong Øystein Magnusson grunnla Munkeliv kloster tidlig på 1100-tallet, og ender på Holmen ved Håkonshallen.

På turen snakker vi om sporene etter middelalderbyen som er synlig i dag, og om det som en gang fantes. 

Varighet ca. 90 minutter.

Oppmøtested ved statuen av Amalie Skram/ Klosteret

Kjøp billetter til vandringen Middelalderbyen her 

 

Livet i den gamle latinskolen

Bergens gamle latinskolebygning ble innviet i 1706. Det gjør den til den eldste skolebygning vi har i Norge. Bli med på omvisning på Skolemuseet.

I år har vi fornyet interiørene, både i skoleavdelingen og rektorboligen, og vi har hentet inn en del flotte gjenstander fra den gang det var skole i bygningen. 

I denne omvisningen tar vi for oss skolens fascinerende historie, kikker på de nye utstillingene, og så avslutter vi med en kopp kaffe i rektors salong. 

Varighet ca. 60 minutter pluss kaffe i salongen.

Kjøp billetter til omvisningen i den gamle latinskolen her

 

 

"Naturkundskab" - en omvisning i Skolemuseets skoleplansjer

Undervisningsplansjene har spilt en viktig rolle som pedagogisk hjelpemiddel fra de kom inn skolehverdagen på slutten av 1800-tallet, og helt opp mot vår tid. Få med deg en spennende og litt annerledes omvisning på Skolemuseet!

I tiden som kommer vil Skolemuseet presentere forskjellige utvalg fra vår samling på omkring 1500 plansjer. I denne omvisningen vil vi starte med litt generell plansjehistorie, før vi kommer inn på dette årets tema: Naturfagplansjene. 

Varighet ca. 60 minutter pluss kaffe i salongen.  

 

Kjøp billetter til omvisningen i Skolemuseets skoleplansjer her

 

Kongsgårdens kvinner - omvisning

Bli med på en reise tilbake i tid og hør mer om kongsgården i middelalderen. Her blir man kjent med både konger, dronninger og stedets historie, men med størst fokus på dronningene og andre markante kvinneskikkelser fra festningens historie.
Oppmøte i Borggården.

Varighet ca. 45 minutter.
Voksne kr. 100. Studenter kr. 50. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. Barn gratis i følge med voksen.

Kjøp billetter til omvisningen her

 

  

Barnas egen vandring: Der Bergen ble en by

På Bryggen i Bergen har det bodd mennesker i over 1000 år! Nede i jorden har arkeologene funnet mange gjenstander som forteller om hvordan det var å leve i middelalderen. Hvilke leker tror du de hadde, og tror du det var annerledes å være barn den gangen?

Opplevelsesrike turer spesielt tilrettelagt for barn.

Voksne kr. 150. Barn og studenter kr. 75.  BT Fordel 25% for inntil 2 voksne.

Varighet ca 60 minutter. Fremmøte utenfor Bryggens Museum.

Kjøp billetter til barnas egen vandring på Bryggen her

 

Barnas egen vandring: Bergenhus - fra kongsgård til militær festning

Visste du at for 800 år siden var dette området med Håkonshallen slottet i landet, og at her ble det holdt store bryllupsfester? På området var det også et kloster og mange flotte kirker, i en av dem ble mange kongelige begravd.

Opplevelsesrike turer spesielt tilrettelagt for barn.

Voksne kr. 150. Barn og studenter kr. 75.  BT Fordel 25% for inntil 2 voksne.

Varighet ca 60 min. Fremmøte utenfor Håkonshallen.

Kjøp billetter til barnas egen vandring på Bergenhus her


ÅPNE MUSEER

 

Håkonshallen - Symbol på en storhetstid

Mandag - fredag 11-14. Lørdag-søndag 12-15. 

Voksne kr. 100. Barn u/16 år gratis i følge med voksen. Studenter halv pris. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. Gratis med Bymuseets årskort. Gratis med Bergenskortet.

Kjøp billetter til Håkonshallen her

 

Rosenkrantztårnet - En maktdemonstrasjon

Utforsk 7 etasjer med rom og dunkle trappeganger.

Lørdag-søndag kl. 12-15.
Voksne kr 100. Barn u/16 år gratis i følge med voksen. Studenter halv pris. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. Gratis med Bymuseets årskort. Gratis med Bergenskortet.

Kjøp billetter til Rosenkrantztårnet her

 

Bryggens Museum - Da Bergen ble en by

Opplev fantastiske funn fra middelalderen.
Mandagsforedrag, se eget program.

Tirsdag- søndag 12-15.

Voksne kr. 100. Barn u/16 år gratis i følge med voksen. Studenter halv pris. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. Gratis med Bymuseets årskort. Gratis med Bergenskortet.

Kjøp billetter til Bryggens Museum her

 

BARNAS BYMUSEUM

Ta med barna på en reise i tid og rom. Følg sporene til konger og dronninger. Opplev middelalderskatter, kanoner og skumle fangehull.

Bryggens Museum - Jeg fant, jeg fant!

Hva fant du nå? Utstillingen «Under jorden» viser noen av de små og store skattene arkeologene har funnet her på Bryggen. Tingene de har funnet forteller historier om livet i byen for mer enn 500 år siden. Her er det ulike aktiviteter, og er du modig så kan du å kjenne på luktene fra middelalderen.

Kjøp billetter til Bryggens Museum her
(NB: barn under 16 år GRATIS i følge med voksen)

 

Håkonshallen - Kongenes hall

Bli med og se selve kongens hall! Her har hundrevis av riddere og kongelige feiret bryllup og kroninger i hundrevis av år. I underetasjen kan man se hvor skriverne satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! Hvor skattene er nå vet ingen, men det er lov å lete…

Kjøp billetter til Håkonshallen her
(NB: barn under 16 år GRATIS i følge med voksen)

 

Rosenkrantztårnet - Konger og kanoner

I Rosenkrantztårnet kan dere klatre i bratte trapper fra rom til rom og helt opp til toppen. Gjennom soverom og stuer der det bodde prinsesser og prinser i middelalderen. I kjelleren finnes det mørke og litt skumle fangehullet, og helt øverst finner du kanonene, klare til å fyres av mot sjørøvere og fiender som skulle forsøke å ta Bergen.

Kjøp billetter til Rosenkrantztårnet her
(NB: barn under 16 år GRATIS i følge med voksen)

 

 

ÅRSKORT 2020

Så mye kjekt å være med på her! Med et årskort kommer du GRATIS inn på

 • alle våre museer
 • alle ekspertvandringer
 • alle omvisninger
 • alle mandagsforedrag

Gå innom et av våre åpne museer og kjøp årskortet for kr. 1000,- i resepsjonen/kassen før arrangementet begynner, så kan du velge og vrake blant alle gratisbillettene allerede nå!

 

BESTILL DIN EGEN VANDRING/OMVISNING

Om dere ønsker en egen omvisning for mindre grupper tar vi gjerne imot dere. Ta kontakt for tilbud og pris på e-post booking@bymuseet.no

 

 

SLIK KJØPER DU BILLETTER

Mange arrangementer har begrenset antall billetter, så du bør kjøpe billetter på forhånd. Hvis du har årskort kan du også gå inn og få din gratis billett samme sted. Da er din plass på arrangementet reservert og du trenger ikke stå lenge i kø på forhånd!

Husk å ta med rabattbevis når du kommer.

 

Last ned eBillett appen

Få full oversikt over alle arrangementer og lettvint billettkjøp med eBillett-appen på din telefon. Last ned for Android eller iPhone her!

 

Kjøp billetter lettvint og trygt

Se oversikt på nettsiden vår eller hvis du vet hva du ønsker billetter til kan du gå direkte inn og se liste over alle tilgjengelige billetter på Bymuseet her

 1. Klikk på billettlinken du ønsker
 2. Finn ønsket dato
 3. Klikk på Kjøp billett
 4. Bare gå videre til kjøpsside hvis du får opp informasjon om koronasituasjonen
 5. Velg ønsket antall billetter, husk å ta med rabattbevis til å vise i resepsjonen.
 6. Klikk på Fortsett
 7. Gå videre til betaling, du kan også be om å få billetten på sms hvis du ønsker det
 8. Klikk på bekreft kjøp
 9. Skriv inn ditt kredittkortnummer og betal trygt gjennom Nets.
 10. Klikk Betal

Har du ingen skriver? Be om billett på sms eller henvend deg i resepsjonen når du kommer.

Kom det ingen billett til din epost? Sannsynligvis skyldes det skrivefeil i din epostadresse. Det gjør ingenting, hvis du har kommet gjennom betalingen har du sikret din billett, og du er på vår liste! Henvend deg i resepsjonen når du kommer.

Forsvant billetten? Billetten er i orden, vi finner deg på billettlisten i resepsjonen.

Fikk du problemer med billettkjøpet? Kom innom oss i resepsjonen på Bryggens Museum eller ring 99 31 51 95, så hjelper vi deg.

 

Vi oppfordrer alle våre besøkende om å sykle eller gå framfor å bruke kollektiv transport.

 

Andre nyheter

Våren og sommerens fyldige program!

Les mer og kjøp dine billetter her!

Ledig stilling som tømrer

Vi søker tømrer med fagbrev til 100 % fast stilling. Søknadsfrist 22. mars 2021. Tiltredelse snarest.
Flere nyheter