Nyheter / Fanatrøyer til kvardag og helg

Fanatrøyer til kvardag og helg

Fanatrøyene - korleis såg dei ut ? Utstilling på Hordamuseet fra 21. oktober til 16. desember viser stor variasjon av trøyer!

På grunn av stor interesse for Fanatrøyene har vi utvida utstillingsperioden fram til og med sundag 16.12.2018.

Fanatrøyene korleis såg dei ut ?

Den mest kjende Fanatrøyen er den stripete, opphaveleg ei kvardagstrøye for menn, dokumentert til om lag 1850. Den kvite mannstrøya er truleg eldre enn den stripete og få kjenner til den raude og den grøne kvinnetrøya.

Meir info om utstillinga her

Arrangørar:

Hordaland Husflidslag, Fana Husflidslag, Husflidskonsulenten i Hordaland, Hordamuseet/Bymuseet i Bergen

Hordamuseet er åpent:

Tirsdag - torsdag 12-15

Søndag 12-16

Vi har kafè og museumsbutikk.

Åpningstider påsken 2019

Håkonshallen er åpen daglig fra 12-15 t.o.m. 18. april og 2. påskedag fra 12-15. Rosenkrantztårnet er åpen lørdag 13. og søndag 14. april fra 12-15 og Hordamuseet er åpen søndag 14. april fra 12-16!