Nyheter / Fanatrøyer til kvardag og helg

Fanatrøyer til kvardag og helg

Fanatrøyene - korleis såg dei ut ? Utstilling på Hordamuseet fra 21. oktober til 16. desember viser stor variasjon av trøyer!

På grunn av stor interesse for Fanatrøyene har vi utvida utstillingsperioden fram til og med sundag 16.12.2018.

Fanatrøyene korleis såg dei ut ?

Den mest kjende Fanatrøyen er den stripete, opphaveleg ei kvardagstrøye for menn, dokumentert til om lag 1850. Den kvite mannstrøya er truleg eldre enn den stripete og få kjenner til den raude og den grøne kvinnetrøya.

Meir info om utstillinga her

Arrangørar:

Hordaland Husflidslag, Fana Husflidslag, Husflidskonsulenten i Hordaland, Hordamuseet/Bymuseet i Bergen

Hordamuseet er åpent:

Tirsdag - torsdag 12-15

Søndag 12-16

Vi har kafè og museumsbutikk.

Mandagsforedrag 12. november 2018 er avlyst

Mandagsforedraget 12 . november 2018 på Bergens Sjøfartsmuseum er dessverre avlyst. Vi beklager dette.

På leiting etter Fanatrøyer – kan du hjelpe oss?

Vi inviterer publikum til å ta med Fanatrøye som dei kanskje kan tenke seg å tilby til samlingane eller som vi kan få lov til å dokumentere. Både gamle og nye variantar av Fanatrøyene er av interesse.