Nyheter / Førjulstid i Bymuseet

Vi ønsker deg velkommen inn i førjulstiden på våre museer!

Når mørketiden kommer og vi går inn i adventstiden gjør vi våre førjulsforberedelser, og ønsker deg velkommen inn til oss!

Jul på Festningen onsdag 27. november kl. 18-19.30 i Håkonshallen med mini-konsert, gang og sang rundt juletreet i Borggården. Kanskje kommer Festningsnissen også? Samarbeid med Sjøforsvarets Musikkorps og Kommandantskapet på Bergenhus. Gratis adgang.

Førjulsdag på Gamle Bergen Museum 1. desember kl. 12 – 16. Første søndag i advent kan du oppleve lune, gamle dagers førjulsstemning; fyr i peisen, varme i stua, lukt av ferske pepperkaker og julebrød. Kl. 16 blir fakkeltog og sang rundt juletreet. Kunstneren på Gamle Bergen Museum holder åpne hus og verksteder. Kjøp billett på forhånd hos Ticketmaster.no på denne linken!

Førjulsdag på Hordamuseet 17. november kl. 12-15 24. november på Hordamuseet kl. 12-16 kommer bunadsgruppa i Fana, informasjon om Fanabunaden samt juleverkstad med frivillige.

1./8./15. desember kl. 12-16 på Hordamuseet blir det juleverkstad med frivillige.

Flotte tips og gaver til jul finner du på Bryggens Museum som er åpen hver dag fra kl. 11 til 15.

Maler med fagbrev

Har du interesse for antikvarisk bygningsvern og eldre malingsteknikker? Søknadsfrist 24. november 2019.

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!