Nyheter / Høstens omvisninger og vandringer

Høstens omvisninger og vandringer

Kjøp billetter til omvisningene og vandringene her!

Få med deg høstens omvisninger og vandringer!

Omvisninger og vandringer er svært begrenset antall billetter til pga smittevern, så husk å kjøpe billett på forhånd for å være sikker på å få plass! Denne siden har oppsummert hele vårt program fremover med direkte linker til billettene under hvert tilbud:

eBillett app for iPhone og Android

Last ned eBillett appen

Få full oversikt over alle arrangementer og lettvint billettkjøp med eBillett-appen på din telefon. Last ned for Android eller iPhone her!

Kjøp billetter lettvint og trygt

Liste over alle tilgjengelige billetter på Bymuseet finner du her
Les mer om hvordan du kjøper billetter nederst på denne siden.

Vi tar smittevernregler og tiltak på alvor. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museet, hold minimum 1 meter avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet ved ankomst.

OPPLEV HISTORIEN - vandringer og omvisninger

Byvandring i middelalderskomakernes fotspor

Skomakerne i middelalderens Bergen var mange, mektige og egenrådige. Bli med på jakt etter skomakerne i middelalderbyen.

Torsdag 1. oktober kl. 17.00, torsdag 29. oktober Kl. 17.00, torsdag 12. november Kl. 17.00, torsdag 19. november Kl. 17.00

Varighet ca. 90 min. Voksne kr. 200. Barn og studenter kr. 100. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne.

Kjøp billetter til byvandring i middelalderskomakernes fotspor her

300 meter Bergen - En vandring fra St. Jørgens Hospital til den gamle Latinskolen

“300 meter Bergen” er Bymuseets forsknings- og formidlingsprosjekt knyttet til området mellom Lepra- og Skolemuseet. Denne fliken av byen er rik på historier og karakterer, fra middelalderen til vår tid – et flott utkikkspunkt også mot den større historien. I denne vandringen prøver vi særlig å hente inn livet i byen omkring midten av 1800-tallet. Og på denne tiden av året må vi selvfølgelig snakke litt om julen, årets store høydepunkt også for fortidens bergensere. Vi starter i undervisningsrommet på St. Jørgen, går ut i byen en times tid, og så avslutter vi med litt varm drikke i rektors salong på Den gamle latinskolen.

Varighet ca. 90 minutter.

Kjøp billetter til vandringen 300 meter Bergen her

Livet i den gamle latinskolen

Bergens gamle latinskolebygning ble innviet i 1706. Det gjør den til den eldste skolebygning vi har i Norge. Bli med på omvisning på Skolemuseet.

I år har vi fornyet interiørene, både i skoleavdelingen og rektorboligen, og vi har hentet inn en del flotte gjenstander fra den gang det var skole i bygningen.

I denne omvisningen tar vi for oss skolens fascinerende historie, kikker på de nye utstillingene, og så avslutter vi med en kopp kaffe i rektors salong.

Varighet ca. 60 minutter pluss kaffe i salongen.

Kjøp billetter til omvisningen i den gamle latinskolen her

"Naturkundskab" - en omvisning i Skolemuseets skoleplansjer

Undervisningsplansjene har spilt en viktig rolle som pedagogisk hjelpemiddel fra de kom inn skolehverdagen på slutten av 1800-tallet, og helt opp mot vår tid. Få med deg en spennende og litt annerledes omvisning på Skolemuseet!

I tiden som kommer vil Skolemuseet presentere forskjellige utvalg fra vår samling på omkring 1500 plansjer. I denne omvisningen vil vi starte med litt generell plansjehistorie, før vi kommer inn på dette årets tema: Naturfagplansjene.

Varighet ca. 60 minutter pluss kaffe i salongen.

Kjøp billetter til omvisningen i Skolemuseets skoleplansjer her

Kongsgårdens kvinner - omvisning

Bli med på en reise tilbake i tid og hør mer om kongsgården i middelalderen. Her blir man kjent med både konger, dronninger og stedets historie, men med størst fokus på dronningene og andre markante kvinneskikkelser fra festningens historie.
Oppmøte i Borggården.

Varighet ca. 45 minutter.
Voksne kr. 100. Studenter kr. 50. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. Barn gratis i følge med voksen.

Kjøp billetter til omvisningen her

ÅRSKORT 2020

Så mye kjekt å være med på her! Med et årskort kommer du GRATIS inn på

• alle våre museer
  • alle ekspertvandringer
  • alle omvisninger
  • alle mandagsforedrag

Gå innom et av våre åpne museer og kjøp årskortet for kr. 1000,- i resepsjonen/kassen før arrangementet begynner, så kan du velge og vrake blant alle gratisbillettene allerede nå!

BESTILL DIN EGEN VANDRING/OMVISNING

Om dere ønsker en egen omvisning for mindre grupper tar vi gjerne imot dere. Ta kontakt for tilbud og pris på e-post booking@bymuseet.no

SLIK KJØPER DU BILLETTER

Mange arrangementer har begrenset antall billetter, så du bør kjøpe billetter på forhånd. Hvis du har årskort kan du også gå inn og få din gratis billett samme sted. Da er din plass på arrangementet reservert og du trenger ikke stå lenge i kø på forhånd!

Husk å ta med rabattbevis når du kommer.

Last ned eBillett appen

SMITTEVERN - BYMUSEET I BERGEN

Bymuseet tar smittevern på største alvor og planlegger nøye for å kunne avholde alle våre arrangementer på en trygg måte, i tråd med myndighetenes påbud.

Bymuseet – historisk høstferie

Se ekstra gode åpningstider, vandringer og aktiviteter for barn i høstferien 3. - 11. oktober