Nyheter / Høstferieaktiviteter i Bymuseet 2019

Hordamuseet
Familieaktiviteter og leker. Stor båtsamling med klinkbygde trebåter. Aktivitetsbasert utstilling om spikking, som vi håper vil inspirere både små og store til å prøve spikkekniven! Uteleker til låns og kafé.  Søndag 6. og 13. oktober kl. 12-16. Tirsdag 8. og torsdag 10. oktober kl. 12-15.

Bryggens Museum
Bli med og opplev Bergen i middelalderen i utstillingen «under jorden».  Her kan du se alt fra runeinnskrifter med sladder, dikt og besvergelser, gullringer, mynter, sverd, et nesten tusen år gammelt klesplagg og mange andre skatter som viser livet for nesten tusen år siden. Du kan også lære deg å risse runer! Daglig kl. 11-15. Familieomvisning i utstillingen kl. 12  mandag 7. tom fredag 11.oktober.

Rosenkrantztårnet
I Rosenkrantztårnet kan barna prøve rustninger og kopier av middelaldersverd. Nederst i kjelleren ligger fangehullet som trolig var i bruk til ut på 1800-tallet! Søndag 6. og 13. oktober kl. 12-15.

Håkonshallen
Den over 750 år gamle kongssalen Håkonshallen ble i sommer kåret til Bergens flotteste bygning av BTs lesere. Ta med familien og opplev kongenes høysete i Bergen i høstferien! Barna kan også fargelegge sin egen krone. Daglig kl. 12-15. Familieomvisning mandag 7. tom fredag 11. oktober kl 13.30.

Alle museene har gratis inngang for barn under 16 år.

Voksne kr. 100, BT Fordel - halv pris for inntil 2 voksne.

Bymuseets fellesbillett - betal full pris på første museumsbesøk, halv pris på alle våre andre museer.

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen