Nyheter / Hva skjer i Bymuseet i vinterferien?

Vinterferieprogram

Vinterferien står for døren og hos Bymuseet er det åpne museer, eventyromvisning, fortellerstund og teatervandringer på programmet.

Barnas egen teatervandring

Gaven er borte! Bli med på spennende vandreteater for barn!

Vi er i Bjørgvin rundt år 1300. Torgeir Gamle drømmer fortsatt om da han som ung mann reiste til Spania. Den gangen da Prinsesse Kristina av Norge giftet seg med en spansk prins. Han lever seg inn i minnene…Vil han noensinne kunne smake noe så godt som det han fikk å spise der nede i de varme landene? Gyda ønsker å overraske sin gamle venn, Torgeir med en gave som kan få han til å minnes reisen. Men det skal vise seg å ikke bli så lett. Men Gyda er ikke en som gir ikke opp.

Bymuseet invitere deg med på en spennende ferd innover i bryggegangene. Gjennom lek, spenning og teater vil du lære hvordan livet i byen var for 700 år siden. Vi møter flere av byens innbyggere, noen til hjelp og andre til hinder. For plutselig er gaven borte og vi må vi alle hjelpe Gyda med å finne den igjen!

Etter vandringen inviteres du inn på Bryggens Museum og hvor du kan besøke utstillingen "Under Jorden" på egen hånd.

PS! Besøk i museet kun om smitterådene tillater det. 

Maksimum 25 personer. Passer for barn over 4 år. Varighet ca 60 minutter.

Oppmøte Bryggens Museum.

Billetten gir gratis inngang på Bryggens Museum samme dag.

3. mars kl. 11 og kl. 13.

Kjøp billetter til Gaven er borte her 

 

Fortellerstund for barn i Håkonshallen

Barnekongen Håkon Håkonsson

For mer enn 800 år siden et sted på Østlandet ble det født en liten gutt som fikk navnet Håkon. Både faren og farfaren hans hadde vært konger i Norge. Mange ønsket at lille Håkon også skulle bli konge, men det var flere andre som mente at de hadde større rett enn han til å styre landet. Krigerflokker kjempet mot Håkon og tilhengerne hans, som ble kalt birkebeinere. Hvordan det gikk får du høre om du kommer til Håkonshallen i vinterferien. Billetten gir gratis inngang til Håkonshallen før/etter fortellerstund.

2. mars kl. 12 og kl. 13.

Kjøp billetter til Barnekongen Håkon Håkonsson, fortellerstund for barn her 

Eventyromvisning i Håkonshallen

 

Barnet som ble konge

Har du hørt historien om barnekongen Håkon Håkonsson som styrte i landet vårt i hele 46 år? Håkon bygde også den store, flotte steinhallen som fremdeles står den dag i dag. Dette var for lenge, lenge siden, men du kan fremdeles gå rundt i hallen og late som du er en prins eller prinsesse. Kom å bli med på en tur i Håkonshallen hvor vi avslutter med et lite eventyr om Håkon.

Varighet ca. 30-45 minutter. Billetten gir inngang til Håkonshallen i hele åpningstiden

4. og 5. mars kl. 12.

 

Kjøp billetter til eventyromvisningen barnet som ble konge her

 

Åpne museer 

Bryggens Museum - Jeg fant, jeg fant!

Hva fant du nå? Utstillingen «Under jorden» viser noen av de små og store skattene arkeologene har funnet her på Bryggen. Tingene de har funnet forteller historier om livet i byen for mer enn 500 år siden. Er du modig så kan du å kjenne på luktene fra middelalderen. Aktivitetshefte og tegnekonkurranse med premie. Salg av aktivitetspakker i museumsbutikken.

Hørespill i utstillingen «Under jorden». Hvorfor ble det funnet et lite lekesverd under utgravningene på bryggen? Hvem var det egentlig som mistet kammen som ligger utstilt? Og hvem gjemte terningene?
Det og mye mer kan man lure på når man går rundt i de nye utstillingene på Bryggens museum.

Under utgravningen på Bryggen, fant man tusenvis av gjenstander. Fra gullringer til doseter. Men hvordan havnet de egentlig i jorden i sin tid?
Med utgangspunkt i gjenstandene som er funnet, har vi lekt oss med tanken på hvordan det hele foregikk da tingen havnet i jorden for mange hundre år siden.

Last ned appen "Bymuseet".

Tirsdag - søndag 12.00 - 15.00

Les mer om Bryggens Museum

Kjøp billetter til Bryggens Museum her

 

 

Håkonshallen - Kongenes hall!


Bli med og se selve kongens hall! Her har hundrevis av riddere og kongelige feiret bryllup og kroninger i hundrevis av år. I underetasjen kan man se hvor skriverne satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! Korte introduksjoner utenom annonserte omvisninger. Utendørs aktivitetsløype på den gamle kongsgården/festningsområdet. Last ned aktivitetsløypen her

Mandag - fredag : 11.00 - 14:00

Lørdag - søndag: 12.00 - 15.00

Les mer om Håkonshallen

Kjøp billetter til Håkonshallen her 

 

 

 

Omvisninger og vandringer har begrenset antall billetter med hensyn til smittevernregler, så husk å kjøpe billett på forhånd for å være sikker på å få plass! Denne siden har oppsummert hele vårt program fremover med direkte linker til billettene under hvert tilbud:

eBillett app for iPhone og Android 

Last ned eBillett appen

Få full oversikt over alle arrangementer og lettvint billettkjøp med eBillett-appen på din telefon. Last ned for Android eller iPhone her!

Kjøp billetter lettvint og trygt

Liste over alle tilgjengelige billetter på Bymuseet finner du her

 

Vi tar smittevernregler og tiltak på alvor. For å gi dere en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museet, hold minimum 1 meter avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet ved ankomst.

Andre nyheter

Våren og sommerens fyldige program!

Les mer og kjøp dine billetter her!

Ledig stilling som tømrer

Vi søker tømrer med fagbrev til 100 % fast stilling. Søknadsfrist 22. mars 2021. Tiltredelse snarest.
Flere nyheter