Nyheter / Hvor kommer du fra?

"Hvor kommer du fra"?

Ta forskerbrillene på, og kast et nytt blikk på middelalderbyens innbyggere!

Har det noen gang funnes en «ekte» norsk befolkning? I utstillingen Hvor kommer du fra? står vi ansikt til ansikt med en mangfoldig middelalder. Særlig byene bar preg av dette mangfoldet. Her finner vi både menn, kvinner og barn med ulik bakgrunn og av ulik avstamming. Men hvem var de, hvor kom de fra, hvordan de kom hit, og hva slags liv hadde de her? Og hvordan kan vi vite disse tingene, flere hundre år senere?

Ta forskerbrillene på, og kast et nytt blikk på middelalderbyens innbyggere!

Ta på deg forskerfrakk og forskerbriller og løs rebus med  Norges tøffeste tatoveringsmerke som premie. Du kan også klipp ut ditt eget "skjelett". Gaveartikler rundt utstillingen finner du i museumsbutikken i 1. etasje.

I forbindelse med utstillingen Hvor kommer du fra? har vi følgende program åpningshelgen:

Lørdag 1. Oktober kl. 13: Caroline Wilkinson: Depicting the Dead: facial reconstruction from skeletal remains for archaeological investigation.
Søndag 2. Oktober kl. 13: Knut Høiaas: Hvor kom de fra? – hvor dro de til? Folk i Bergen på 1700-tallet.
Mandag 3. oktober: Stian Suppersberger Hamre: Tre livshistorier fra 1200-tallet

«Hvor kommer du fra?» er et samarbeid med Universitetet i Bergen, og bygger på Stian Suppersberger Hamres postdoktorprosjekt «Immigration and mobility in medieval and post-medieval Norway» www.medieval-immigration.b.uib.no.
Utstillingen er støttet av Norges Forskningsråd.

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen