Nyheter / Kjære besøkende

Kjære besøkende

Velkommen til Bymuseet i Bergens nye nettside - følg oss foran og bak kulissene

Kjære besøkende! Man trenger ikke å reise til verdens ende for å oppleve det eventyrlige, det forunderlige, det dramatiske eller det som berører oss som mennesker. Alt dette finnes i våre nære omgivelser, i byen som omgir oss.

Besøk et av våre historiske anlegg, museer, parker og hageanlegg, så får du et glimt av historien under overflaten. Spennvidden er stor fra middelalderens kongelige festlokaler i Håkonshallen via de enkle pasientrom på Leprahospitalet, til embedsmannens bolig i Gamle Bergen. Museet har gjennom året et stort utvalg av historiske temadager, foredrag, utstillinger og konserter.

Vi tilbyr også utleie, kurs og spesialomvisninger på våre museumsarenaer. God fornøyelse og velkommen til oss!

Marianne L. Nielsen, direktør

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen