Nyheter / Kortreist høstferie aktiviteter!

Kortreiste høstferieaktiviteter!

En opplevelsesrik høstferie trenger ikke være vanskelig å få til. La deg inspirere av våre forslag! Barn under 16 år gratis.

Opplev flere tusen år gamle gullskatter fra trakiske kongers gravhauger, med storslåtte drikkebeger, smykker, hjelmer og rustninger. Besøk middelalder Bergen, Håkonshallen og Rosenkrantztårnet eller legg turen til flotte turområder på Hordamuseet, høstsuppe serveres i kafeen.

Bryggens Museum
I utstillingen Legender i gull – Trakiske skatter fra Bulgaria tilbyr vi en kort historisk introduksjon tilpasset barn 11:30, 12:30 og 13:30, mandag 9. til fredag 13. oktober.

Frithjof Sælens forundringspakke med Snorre Sel og mange andre fine tegninger. Hvem er Snorre sel, Hvalrossen onkel Bart og måkene sving og svang. Svarene finner du i utstillingen. Boken: Med pensel, penn og pistol kan du kjøpe i museumsbutikken.

Kafè (Gullskoen museumskafe) har vi også med mye godt for både store og små til rimelige priser, og ikke minst en museumsbutikk med masse rart i.

Hverdager fra kl. 11-15, lørdag og søndag fra kl. 12 til 16.

Rosenkrantztårnet og Håkonshallen
Gå på oppdagelsesferd i Rosenkrantztårnet, Opprinnelig middelaldersk tårn, det såkalte «kastellet ved sjøen». Gjennom smale, dunkle trappeganger kan du besøke det beryktete fangehullet i kjelleren og gå helt opp til taket å nyte den imponerende utsikten. På vei opp ta turen innom utstillingen Miserables Personae, et utmerket stopp for små og store med flere aktiviteter. 2 minutter gange fra Rosenkrantztårnet kan dere også besøke Håkonshallen - en steinhall verdig en konge. Ta festningsløypen på Bergenhus Festning og ta med piknikk-kurven og spis lunsjen på det vakre festningsområdet, med eller uten paraply.

Rosenkrantztårnet er åpent søndager fra kl. 12-15. Håkonshallen daglig fra kl. 12-15.

Hordamuseet kan du gå tur på museets flotte uteområde blant gamle hus og spennende historie. I kafeen kan vi friste med Ambrosias lune eplekake, høstsuppe, vafler og kakao.
Du kan låne uteleker og brettspill i og utenfor kafeen, og lage papirrose og bokmerker av gjenbruksmateriell for en billig penge.
Vi har strikketøy du kan låne under besøket,- sjal til Kirkens Bymisjons strikkedugnad og sitteunderlag til museets utestoler.

Tirsdag 10., onsdag 11., og torsdag 12. oktober fra kl 12-15.

God høstferie!

Barn under 16 år gratis!
Voksne betaler kr. 80, BTFordel - halv pris for inntil 2 voksne.

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen