Nyheter / Kortreist høstferieaktivitet

Kortreist høstferieaktivitet

Regn eller sol - besøk Håkonshallen og Rosenkrantztårnet på vakre Bergenhus Festning!

Midt i Bergen sentrum finner du Håkonshallen og Rosenkrantztårnet på vakre Bergenhus Festning!

Håkonshallen er åpen hver dag fra kl 12 til 15. Rosenkrantztårnet er åpent hver dag (stengt mandager) fra kl 11 til 15. I høstferien (6.-14. oktober) kan du bli med på omvisning på norsk kl 12 og 14, og engelsk kl 13. Prøv hjelmer og skjold i Rosenkrantztårnet, besøk fangehullet og tegn ditt eget våpenskjold i vårt tegnerom!

Gratis adgang for barn under 16 år! Voksen et museum kr 80, 2 museer kr 120, 2 museer med omvisning kr 140. BT Fordel.

Håkonshallen og Rosenkrantztårnet er et historisk bevis på den tiden da kongesetet var i Bergen.

Håkonshallen  er en kongelig bankettsal fra middelalderen, den første av denne typen bygget i stein i Norge. Oppkalt etter og bygget under kong Håkon Håkonsson, og ble først tatt i bruk da Håkons sønn Magnus Håkonsson Lagabøte giftet seg med den danske prinsessen Ingeborg i 1261. Som et sted for nasjonal kulturarv, er den fortsatt i bruk for kongelige middager og andre offisielle anledninger.

I nær tilknytning til Håkonshallen ligger Rosenkrantztårnet, som regnes som det viktigste renessansemonumentet i Norge. Deler av tårnet er fra 1270-årene, men er påbygget flere ganger som forsvarsverk og som maktdemonstrasjon overfor egenrådige hanseatiske handelsmenn.

Tårnet var residensen til Kong Eirik Magnusson fram til han døde i 1299. Han var den siste kongen med sete i Bergen. Senere fikk tårnet mindre godt stilte beboere – i kjelleren ligger det beryktede fangehullet, som antagelig var i bruk fra slutten av 1400-tallet til et stykke ut på 1800-tallet.

Legg turen innom i høsteferien!

Ny åpningstid i Rosenkrantztårnet

Rosenkrantztårnet er åpent lørdag og søndag fra kl. 11 til 15.

Mandagsforedrag 12. november 2018 er avlyst

Mandagsforedraget 12 . november 2018 på Bergens Sjøfartsmuseum er dessverre avlyst. Vi beklager dette.