Nyheter / Matpraten på Hordamuseet

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen

Programmet for Matpraten høsten 2019 er klart:

4. september:  Lefser frå Fana

2. oktober    :   Terte med bær og frukt

6. november : Variasjoner av gjærbaks, evt Scones

4. desember : Godiser, krydderkake, nøttekake

Pris kr. 110, påmelding til chrfro@bymuseet.no

Kafé åpen, velkommen fra kl. 18!

Historieverkstaden er eit samarbeidsprosjekt mellom ulike lag og organisasjoner med interesse for historie, Bergen kommune, kulturkontoret i Fana og Ytrebygda og Bymuseet i Bergen.

Historieverkstaden er ein møteplass mellom fagmiljø og den lokalhistoriske rørsla. Samarbeidet har som siktemål å fremje den kunnskapen som dei ulike laga, organisasjonene og einskildpersonane representerar. Historieverkstaden skipar til arrangement, seminarar og utstillingar på arenaene til Bymuseet. Målsettinga er å ta vare på kulturminne og formidle kulturhistoria.

Historieverkstaden er ope for alle lag og organisasjonar i Bergen og omegn med interesse for historie og er eit samarbeidsprosjekt med Fana Kulturkontor. Historieverkstaden tek føre seg ulike tema som til dømes samferdsle, strikking, handverk, kvardagsliv, matkultur, krigsminne, leik og barnekultur mm.

Historieverkstaden arrangerer Matprat ein gong i månaden og Strikke og Stoppe Kaffi ein gong i månaden ved Hordamuseet.

Maler med fagbrev

Har du interesse for antikvarisk bygningsvern og eldre malingsteknikker? Søknadsfrist 24. november 2019.