Nyheter / Möbius

Möbius - utenom det vanlige på Damsgård

Kunstnerne Øyvind Renberg og Miho Shimizu har latt seg inspirere av Damsgård hovegård!

I filmen Möbius tar de oss med inn i en serie lekende og fantasifulle drømmescenarier. Hva kan ikke skje i et forlatt lite lystslott som Damsgård?

Filmen vises i salen på Damsgård hovedgård fra søndag 8.mai til og med søndag 5.juni. Hver dag kl 12 - 15, unntatt torsdag, da vises filmen kl 15 - 19!

Øyvind Renbergs og Miho Shimizus arbeider følger en fascinasjon for ulike visuelle former, fra eksperimentell film, til musikkvideoer, design og maleri. Arbeidene forankres i personlige opplevelser som knyttes til større, kulturelle sammenhenger. Enkle kjedereaksjoner mellom mennesker gir grunnlag for fortellinger, der bevegelser, kostymer og rekvisitter blir utgangspunkt i et bildespråk som spenner fra akvareller til video.

I Norge har Renberg og Shimizus arbeider blitt vist i Oslo Kunstforening (Oslo), Stenersenmuseet (Oslo), UKS (Oslo), Hordaland Kunstsenter (Bergen) og Preus Museum (Horten). Internasjonalt har de vist ved inIVA (London), Art in General (New York), Art Center Ongoing (Tokyo), Galeria Arsenał (Białystok), Arnolfini Gallery (Bristol). De har deltatt i residency programmer ved blunt anent Ssamziespace (Seoul), Peacock Visual Arts (Aberdeen) og Art Center Ongoing (Tokyo).

Vi søker museumsverter og museumsskuespillere for sesongen 2020! Søknadsfrist 16. februar.