Nyheter / Nyhet - Brannutstilling

Branns lange- og innholdsrike historie blir utstilling

Bymuseet i Bergen og Sportsklubben Brann griper sammen tak i klubbens lange og innholdsrike historie og er i gang med å planlegge Brannutstilling på Bryggens Museum i 2020!

Sportsklubben Brann er stiftet i 1908. Utstillingen skal vise historien til Brann og ikke minst sette klubben inn i en sammenheng med byens utvikling i moderne tid. Hvordan har byen og klubben utviklet seg sammen i dette siste hundreåret. Bymuseet har lenge tenkt at vi som museum har en unik mulighet til å gripe fatt i Branns historie og presentere den for et bredt publikum.

«Brann har vært positive til denne muligheten fra vi fikk høre om den», sier daglig leder Vibeke Johannesen. «Å få muligheten til å formidle klubbens unike historie til både nye og gamle supportere synes vi er viktig. Vi vil involvere medlemmer og representanter fra klubben som vil bidra til denne utstillingen og at vi får frem de viktige historiene og øyeblikkene fra klubbens 111-årige tid.»

Det er viktig for Bymuseet å formidle historie som skaper entusiasme og relevant for oss i dag. Bergen er lidenskap og identitet, slik som Sportsklubben Brann er. Slik kan vi se på lidenskap for byen vår på flere måter. Dette er også en fin anledning til å vise at idrett er en viktig del av det moderne kulturbegrepet, vist på et av de mest sentrale kulturhistoriske museene i byen.

Både Bymuseet og Brann gleder seg veldig til å komme i gang og påpeker at det er stort engasjement innad i begge organisasjonene for dette prosjektet. En slik utstilling inneholder aktivitet og mulighet for deltagelse, og vi håper at dette kan åpne øynene for museet for en rekke nye publikummere.

Det eneste som kan stoppe prosjektet er at det økonomiske ikke kommer på plass. Bergen Kommune har allerede støttet utstillingen, men museet må også sette i gang med å skaffe midler fra andre støttespillere. Vi gleder oss til å komme i gang!

Utålmodig? Da kan du lese mer om Branns historie på klubbens egne sider mens du venter

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen