Nyheter / Sommerglede på "lystslottet" Damsgård!

Sommerglede på "lystslottet" Damsgård!

Den merkelige våren har satt spor etter seg i 1700-tallshagen.

Først var det lenge så kaldt at vårarbeidet ble minst en måned forsinket. Så ble det plutselig varmt så lenge at alt som blomstre kan, blomstret samtidig. Men heldigvis, når sommertemperaturen nå er tilnærmet normal igjen, er det ennå litt blomstring før hagescenen overtas av de ulike grønnsaksslagene som hører med i en pyntet nyttehage som denne.

Det fine gamle kjellerrommet under hovedhuset, med inngang fra den representative «Herrens hage», er i år viet det europeiske kulturarvåret 2018. En interessant plakatutstilling, «Typisk Norsk, men ikke bare norsk», er utgitt i sakens anledning. På Damsgård har vi supplert den med plakater som viser ulike norske trær og veksters kulturhistorie.

«Fruens hage», som på 1700-tallet var baksiden og dermed kun forbeholdt husets folk, er i våre dager åpen for alle, og kafeen i drengestuen byr på godsaker som kan tas med ut og nytes i både «Fruens - og Herrens» hager.

Inn i hovedhuset kommer imidlertid museumsgjester kun sammen med en av våre kunnskapsrike museumsverter. Hver dag kl. 12 og kl. 14 viser de huset og forteller om dets historie til alle som vil være med, både ute og fra rom til rom inne.

På søndager er det også omvisning kl. 13.

Festsalen i andre etasje er som skapt for konserter med mindre ensembler. Bli ikke overrasket om du får oppleve musikere i verdensklasse i vakre 1700-talls omgivelser. I regi av Antikk Musikk arrangeres det konserter her søndag 24. juni kl. 14 og lørdag 25. august kl. 15.

Rokokkohuset med hage er åpen alle dager kl. 12 - 16 til og med 31.august. Barn under 16 år gratis. Voksen kr. 80 og har du BT Fordel er det halv pris for inntil 2 voksne.

Mandagsforedrag 12. november 2018 er avlyst

Mandagsforedraget 12 . november 2018 på Bergens Sjøfartsmuseum er dessverre avlyst. Vi beklager dette.

På leiting etter Fanatrøyer – kan du hjelpe oss?

Vi inviterer publikum til å ta med Fanatrøye som dei kanskje kan tenke seg å tilby til samlingane eller som vi kan få lov til å dokumentere. Både gamle og nye variantar av Fanatrøyene er av interesse.