Nyheter / Vårdugnad i Gamle Bergen lørdag 28. april kl. 11.30-15

Vårdugnad i Gamle Bergen lørdag 28. april kl. 11.30-15 - NB, nytt tidspunkt!

Grunnet Bergen City Marathon utsetter vi dugnad til kl. 11.30!

ENDELIG er vinteren i ferd med å slippe taket , og våren kan sette sine skudd. Snart skal museet åpne for sesongen. Det stunder med andre ord mot den tradisjonelle vårdugnaden! Vi vasker og evt. maler gjerder og grunnmurer. Raker løv og annet, rydder og får det fint til sesongen starter. Ingen påmelding er nødvendig, bare kom! Oppmøte ved hovedporten.

Museet stiller med utstyr, men det er fint om du tar med egne arbeidshansker og masse godt humør. Kl. 13 holder vi lunsj og serverer noe varmt + kaffe osv. og deretter blir det en liten vandring på området v/ Tryggve Fett med blant annet visning av Sjømannshuset som fra i år skal inngå i formidlingen på museet.

Denne dugnaden blir starten på Gamle Bergens dugnadsgruppe som vil møtes en gang i måneden store deler av året (unntak er juli, desember og januar). Mål med gruppen er å være en støtte for museet, hjelpe til med oppgaver knyttet til hus og parkanlegg i Gamle Bergen. Oppgaver kan være vask av gjerder og hus, lettere maling, hagearbeid og annet som dukker opp.

Vi håper så mange som mulig ønsker å være med i gruppen, og enten være med hver gang, eller en gang i blant når man har tid. Dersom du har litt tid til overs og ønsker å bidra til å få Gamle Bergen til å skinne kan du kontakte Bymuseets frivillighetskoordinator Christine Frønsdal på telefon 450 81 778 eller epost chrfro@bymuseet.no. Alle som er faste frivillige i Bymuseet får årskort som gir fri adgang til alle steder i Bymuseet (gjelder også Bymuseets arrangementer og foredrag), samt blir invitert til ulike tilstelninger som takk for innsatsen. Men viktigst av alt; du er med på å gjøre en forskjell for DITT museum, og ikke minst tilbringe noen timer i hyggelig lag.

Dugnadene er et samarbeid mellom Gamle Bergens venner og Bymuseet i Bergen. Du kan lese mer om venneforeningen her.

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen