Nyheter / Vi ønsker deg velkommen!

Vi ønsker deg velkommen!

Når våren kommer dukker solen, blomstene og turistene trofast opp i Bergen, og like trofast gjør vi våre siste sesongforberedelser. Vi tørker støv i husene i Gamle Bergen, klargjør hagen på Damsgård Hovedgård, stryker skjortene til Bryggen-guidene, bestiller nye varer til museumsbutikkene og lærer opp mange nye verter som skal ta imot publikum.

I Gamle Bergen har vi tjuvstartet, med åpne hus fra onsdag 2. mai (10-15), og Levende Museum fra søndag 13. mai (daglig 9-16 til og med 9. september). Like etterpå kommer turen til våre museer i sentrum: Håkonshallen(15. mai, daglig 10-16) Rosenkrantztårnet (15. mai-15. september, daglig 9-16), Bryggens Museum (14. mai til 2. september, daglig 10-16) og Lepramuseet (15. mai fra 11-15). Skolemuseet er i år stengt på grunn av oppussing, men kan unntaksvis ta imot grupper på forespørsel.

Vil du søke roen litt utenfor byen, kan vi på det varmeste anbefale besøk i den flotte historiske hagen på Damsgård Hovedgård (1. juni, daglig fra 12-16 til 31. august) eller i parken på Alvøen (2. juni - 26. august, lørdag og søndag fra 12-16). Våre to friluftsmuseer, Hordamuseet og Gamle Bergen, er velegnet for familier som vil ha en avslappende dag med varierte opplevelser.

For dere som ofte legger turen innom våre museer, kan vi skilte med flere nye utstillinger: På Hordamuseet kan du se Livreddaren - et portrett av den norske spelsauen, på Bryggens Museum er det en utstilling om Frithjof Sælens Forundringspakke, og Vestlandsmalere gjennom 200 år: Fra Dahl til Dolk. I Rosenkrantztårnet finner du 3 utstillinger: Anne Pedersdatter - en heksehistorie, Slaget på Vågen og Kristkirken.

Nytt av i år er at man kan bestille billetter på nett til våre populære vandringer Bryggen Guiding - til fots og Bergen i middelalderen til fots.

Bryggen Guiding på norsk: booking.visitbergen.com/no

Norsk webside: booking.visitbergen.com/no  (kun på engelsk)

For mer detaljer om åpningstider og tilbud på det enkelte museum besøk vår nettside eller følg oss på Facebook: Bymuseet i Bergen.

Kurs på Hordamuseet hausten 2019

Lær tradisjonelt, berekraftig handverk!

Strikkekaffi på Hordamuseet

Pjoning, hakking, fletting, tveband, kurvstrikk eller bare rett og vrang?

Matpraten på Hordamuseet

Bli med og lag mat med djupe tradisjonar frå den vestnorske matkulturen