Nyheter / Vinterferie hjemme? Og ingen planer?

Vinterferie hjemme? Og ingen planer?

Mye å se, lære og oppleve for store og små på våre museer!

Ta med deg barna til museum i vinterferien. Hos oss kan du ha en innholds- og lærerik dag. Barn under 16 år gratis! Med BT Fordel - halv pris inntil 2 voksne (inngangspris 80 eller 90 kroner per museum).

Hordamuseet
Hordamuseet ligg på Stend, med Fanafjorden som nærmeste nabo. På området er det tydelege spor etter folk som har levd her i fortida. Aktivitetar i hovudbygninga på museet tysdag 27. feb. - torsdag 1. mars kl.12-15: born og vaksne saman kan lage noko fint og nyttig av gjenbruk(kr. 50 for materiale). Sal av pølser, vaflar og toddy. Vi fyrer opp i bålpannen på plassen mellom kafeen og Båthallen ved godt vær.
Brettspel og teiknesaker til låns. Sjå vandreutstillinnga «Livreddaren» som er eit dokumentarisk portrett av den gamalnorske sauen.

Håkonshallen og Rosenkrantztårnet
Håkonshallen er mer enn syv hundre og femti år gammel og ble reist av Kong Håkon Håkonsson som kongebolig og festsal. Hallen er åpen daglig kl. 12.00 – 15.00. I nær tilknytning til Håkonshallen ligger Rosenkrantztårnet. Tårnet er åpent hver søndag fra kl 12.00- 15.00. Tårnet var residensen til Kong Erik Magnusson fram til han døde i 1299. I kjelleren ligger det beryktede fangehullet som antagelig var i bruk fra slutten av 1400 tallet til et stykke ut på 1800-tallet. I tårnet finner du også en interaktiv utstilling Miserables Personaes - de svake i samfunnet, veldig verdt et besøk.

Bryggens Museum
Her kan du lære om hvordan Bergen vokste frem og hvordan livet var i middelalderbyen. I tillegg viser vi utstillingene: Frithjof Sælens forundringspakke med bl.a forfatterens forklarende tegninger av symbolikken til "Snorre Sel" og ”Tre Kalde Karer”, og Vestlandsmalere gjennom 200 år: Fra Dahl til Dolk. Her kan du se verker av en rekke malere fra Vestlandet, og noen som kommer annensteds fra som har funnet sine motiver i denne landsdelen. Bryggens Museum er åpent mandag – fredag 11.00 – 15.00, lørdag og søndag fra kl. 12.00 – 16.00. Gratis adgang til Museumskafeen som har mye godt å by på.

Ny åpningstid i Rosenkrantztårnet

Rosenkrantztårnet er åpent lørdag og søndag fra kl. 11 til 15.

Mandagsforedrag 12. november 2018 er avlyst

Mandagsforedraget 12 . november 2018 på Bergens Sjøfartsmuseum er dessverre avlyst. Vi beklager dette.