Personvernerklæring

Personvernerklæring og informasjonskapsler. Personvern i Bymuseet i Bergen. 
Hvilke personopplysninger Bymuseet i Bergen kan innhente, behandle og lagre, er bestemt av Personopplysningsloven. Dette gjelder hele bedriftens virke, inkludert nettstedet.

Bymuseet.no er nettsidene til Bymuseet i Bergen og dekker alle våre museer og avdelinger. Nettstedet bruker loggfiler, som innhenter informasjon som IP-adresser, nettlesertype, henvisningsside, ISP, tidspunkt m.m. Dataene kan ikke knyttes til deg som person.

Nettstedet bruker informasjonskapsler, også kalt cookies. Les mer om cookies.

Formål
Personopplysningsloven fastslår at vi skal informere om hvordan personopplysninger vi mottar, blir brukt. Vi behandler personopplysninger i henhold til kapittel II, § 8 i Personopplysningsloven.

Bymuseet i Bergen samler inn personopplysninger både i forbindelse med publikumsservice og relatert til museets forskning, dokumentasjon og arkivering.

Behandlingsansvarlig
Direktør er, på vegne av Bymuseet i Bergen, behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger. Organisasjonsnummer: 988 212 024.

Innsamling og behandling av personopplysninger:
På nettstedet Bymuseet.no samler vi inn personopplysninger gjennom påmelding til arrangementer, konkurranser eller annen kontakt med Bymuseet i Bergen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b). Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i nyhetsbrev, e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss, eller trekke ditt samtykke tilbake.

Samlinger, dokumentasjon og forskning:
Bymuseet i Bergen samler også inn personopplysninger i forbindelse med vårt samfunnsoppdrag. Dette kan være personopplysninger som følger med gjenstander, fotografier, intervjuer, gaver, donasjoner m.m. Disse dataene innsamles kun i den grad det er nødvendig av hensyn til samfunnsoppdraget og allmenhetens interesse. Databehandlingen foregår i henhold til Lov om arkiv.

Jøbbsøkere
I forbindelse med ansettelser, mottar Bymuseet i Bergen personopplysninger fra søkere. Disse opplysningene behandles i.h.t. personvernloven.

Personopplysninger på våre nettsider:

Søk på nettstedet
Søkeord som brukerne søker etter på nettstedet, samles inn og lagres i Google Analytics. Formålet med lagringen er å kunne bruke data om hva det søkes på, til å tilpasse innholdet på sidene og gjøre søkefunksjonen bedre. Søkeordene kan ikke kobles til andre opplysninger om brukeren som har gjort søket.

Bestillingsknapper og eksterne lenker
På enkelte sider på nettstedet finnes det bestillingsknapper som leder til andre nettsteder, for eksempel kjøpsknapp i arrangementskalender. Dersom lenken leder til et annet nettsted enn Bymuseet.no, er Bymuseet i Bergen ikke behandlingsansvarlig for personopplysninger på den eksterne siden. Det er da det eksterne nettstedets personvernerklæring som gjelder.

Integrerte elementer fra eksterne nettsteder
Enkelte sider på nettstedet kan bruke integrert innhold fra eksterne nettsteder, som Tripadvisor, Facebook, Twitter, Youtube og Instagram. Disse elementene legger igjen cookies i din nettleser, som de respektive plattformene bruker til statistikk og markedsføring (se informasjon om cookies ovenfor).

Bymuseet i Bergen lagrer ikke informasjon om din bruk av disse elementene, det blir kun samlet inn og lagret av den eksterne aktøren.

Informasjonssikkerhet
Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger. Våre nettsider er sikret med SSL-sertifikat.

Bymuseet i Bergen i sosiale medier
Du finner også Bymuseet i Bergen i sosiale medier, som Facebook og Instagram. Din aktivitet og informasjon fra din profil vises på siden der du har skrevet eller lagt inn bilder, til alle besøkende på siden/profilen. Denne informasjonen er mediets (f. eks. Facebook) eiendom og lagres ikke hos Bymuseet i Bergen. Vi bruker ikke dine kommentarer eller din profilinformasjon ut over at de vises i kommentarfeltet på siden. I disse tilfellene er det den sosiale medieplattformens egen personvernerklæring som gjelder.

Lagring og utlevering av opplysninger
Personopplysninger som registreres på våre nettsteder, er ikke tilgjengelige for andre besøkende på nettstedet. Opplysningene deles ikke med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å levere tjenesten som er bestilt og du har gitt samtykke.

Bymuseet i Bergen selger ikke dine personopplysninger til andre.

Opplysninger registrert i forbindelse med arrangementer lagres i henhold til loven. De brukes ikke til annet enn det arrangementet gjelder. Opplysningene deles ikke med tredjepart ut over dette, med mindre du har gitt samtykke til dette ved utfylling av skjemaet.

Søker du jobb i Bymuseet i Bergen, lagrer vi din søknad og personopplysninger så lenge ansettelsesprosessen pågår. Deretter slettes alle dine data, med mindre annet er avtalt og aktivt samtykke til dette er gitt skriftlig.

Personopplysninger som registreres i.f.m. samlinger dokumentasjon og forskning blir oppbevart på egen server, i låsbart skap og i magasiner.

Innsyn, retting eller sletting av personopplysninger
Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Kontaktinformasjon
Henvendelse om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes til post@bymuseet.no eller Bymuseet i Bergen, Postboks 4052 Sandviken, 5835 Bergen.

Personvern og informasjonskapsler i Bymuseet last ned dokument her.

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://www.esee.no.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select «Remember Me», your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.