Gamle Bergen

Et Levende museum

Et besøk på Gamle Bergen museum gir en unik anledning til å bli bedre kjent med hvordan våre forfedre og tidligere generasjoner levde i Norge og i Bergen by mellom ca. 1700 og 1930. Gamle Bergen museum er landets eneste byhistoriske friluftsmuseum og gir ramme og kulisser til fortellingene om hvilke vilkår mennesker levde under i byen, herskap som tjenere, arbeidere som kvinner og barn. Friluftsmuseet rommer mer enn 50 hus fra 1700-1900. De fleste er flyttet fra sentrum av Bergen og til museet etter 2.verdenskrig for å bli tatt vare på. På området dominerer også det opprinnelige lyststedet «Elsesro» fra 1784 og den tilhørende engelske parken.

Et besøk på Gamle Bergen kan inneholde kombinasjon av omvisning og aktiviteter. Lengden kan variere fra mellom en time til to, avhengig av ønske. Det er mulig å spise medbrakt lunsj på museet.

På Gamle Bergen museum møter de besøkende sine forfedre- og –mødre « i egen person»! Skuespillere gir liv til historien ved bruk av kostymer og rollespill. Vi kan tilby tilpassede omvisninger og alle våre skuespillere er dyktige improvisatorer som svarer på innspill og spørsmål. Alle besøkende kommer tett på og blir «medspillere» i fortiden . Vi tilrettelegger omvisninger og opplevelser etter ønske om tema.

Hva med en invitasjon til teselskap hos kjøpmannsfruen i 1886, med fortellinger og samtale om bordskikk og matvaner på slutten av 1800-tallet? Eller et besøk i skolestuen for å oppleve skolehverdag for gutter og jenter før i tiden? En «handletur?» For en «skilling» eller to kan man handle mye rart hos bakeren, kolonialhandleren eller på «Drogeriet».

Hos stiftsamtsskriveren Regens anno 1826 kan man hjelpe tjenestepikene på kjøkkenet eller få innføring i byens styre og stell. Eller hva med en leksjon fra fruen i dannelse og selskapsliv med dans i salen?

Ute i gaten er lek og spill en naturlig del av hverdagen for alle barn.

For tilrettelegging av besøk og bestilling ta kontakt på e-post: gamlebergen@bymuseet.no

Du kan lese mer om Gamle Bergen Museum her.