Rosenkrantztårnet

Fra kongens bolig til lensherrenes slott

Rosenkrantztårnet er full av spennende historier, og mystiske rom. Det er egentlig to tårn, der den eldste delen var kong Magnus Lagabøtes bolig fra 1270-årene. Etter at kongemakten flyttet fra Bergen ble tårnet stående som en del av festningsanlegget. På 1500-tallet ble det ombygd i flere omganger, siste gang i 1560-årene av lensherre Erik Rosenkrantz.

Her finnes fangehull, to vaktrom, kongens soverom, et lite kirkerom og kanonloft. Fra toppen av tårnet har vi byens beste utsikt over havnen og Bryggen.

Bli med oss på en reise i tid, fra middelalderen til renessansen, fra norsk storhetstid til den mørke dansketiden.

Vi tar gjerne imot grupper fra småtrinnet til Rosenkrantztårnet. Her kan vi ta dere med på en spennende reise gjennom et bygg med trange ganger, bratte trapper og spennende rom med unike historier. Prinsesse Margrete Eriksdatter bodde her for mer enn 700 år siden, før hun som 7-åring dro til Skottland for å bli dronning der. Hun skulle gifte seg med den 5 år gamle kronprinsen av England. Det vil noen ganger være spesialtilbud rettet mot småtrinnet, men tårnet er absolutt spennende nok i seg selv.

Ta kontakt med museumspedagog Knut Høiaas for avtale: Tlf: 47979595/93425805, knut.hoiaas@bymuseet.no  

Du kan lese mer om Rosenkrantztårnet her.