60.3983383,5.322741899999983,14
Foredrag / Bryggens Museum

Bård Breivik: Fra konseptuell kunst til en konsentrasjon om håndverket

Se bildegalleri

Velkommen til mandagsforedrag 7. oktober 2019 kl. 12 i Snekkerbrakken på Bergenhus Festning.

Bård Breivik: Fra konseptuell kunst til en konsentrasjon om håndverket ved Hilde Pedersen.

Foredraget vil ta for seg Bård Breiviks kunstpraksis fra en interesse for det konseptuelle til det mer håndverksmessige. Tidlig på 70-tallet arbeidet Breivik med stedspesifikk kunst, nesten ti år før andre norske kunstnere begynte å arbeide med landart. Et radikalt trekk ved 1960-årene var også den sterke interessen for det konseptuelle, oftest knyttet til det sterkt idemessige ved arbeidene.

Dette gjelder også for Breivik, som sammen med Gerhard Stoltz, også bergenskunstner, bringer den mer radikale konseptkunsten til Norge. Breivik var inspirert av Gruppe 66 sin utstilling i Bergen i 1966, som på mange måter satt en standard for de kunstnerne som kom senere, og blir derfor viktig å se på som grunnlag for Breiviks senere kunstpraksis.

Foredragene er svært godt besøkt, og fra tid til annen er det fullt. Varighet 40-60 minutter. Det kan derfor lønne seg å være tidlig ute om det er et tema som du er spesielt interessert i.

Last ned høstens program her.

Se bildegalleri

Andre opplevelser på Bryggens Museum: