60.4000024,5.3185407,15
SKJUL KART
Aktiviteter / Utstilling / Foredrag / Bryggens Museum

To dagers feiring av middelalderens Bergen på Bryggens Museum!

Lørdag 18. og søndag 19. januar 2020
Se bildegalleri

To dagers feiring av middelalderens Bergen på Bryggens Museum!

Lørdag 18. og søndag 19. januar 2020

Bymuseet starter Bergens 950-års jubileum med to dagers feiring av middelalderens Bergen i anledning ny hovedutstilling på Bryggens Museum. Utstillingen «Under Jorden» bruker tusenvis av gjenstander fra Universitetsmuseets Middelaldersamling sammen med nyere forskning til å la deg komme nært på Bergen og Vestlandets middelaldermenneskers liv og hverdag. Med på feiringen har vi med oss Bjørgvin Handverkslag, Kongshirden 1260, middelalderbandet Canardus Horribilis, og selvfølgelig noen av byens fremste historieformidlere fra Bymuseet. Sammen vil vi gjøre disse dagene til en helg helt utenom det vanlige. Middelalderen er nærmere enn du tror!

Bergen Lysfestival finner også sted denne helgen som del av 950-årsjubileet, og Dreggsallmenningen og Bryggens Museum lyssettes av Bergen Lights.

Lørdag 18. januar

Kl. 11-16: Familiearrangement utenfor Bryggens Museum: Det vises håndverksteknikker, våpen og kampteknikker fra middelalderen. Her kan man prøve runerissing og skinnverksted, og kl. 12, 13, 15 og 16 vil det skytes salutt med håndkanoner.

Kl. 18.30: Kronprinsregenten kommer! Bli med og hilse H.K.H. Kronprinsen velkommen utenfor Bryggens Museum. Underholdning og musikk utenfor museet imens vi venter på at museet skal åpne.

Kl. 19-22: Åpningsfest Bryggens Museum: Vi åpner museet for byens befolkning. Det blir et kort program i kultursalen ca. kl. 19.15. Formidlere er tilgjengelig i utstillingen. Kongshirden, handverkslaget og Canardus Horribilis er med utover kvelden for en strålende feiring. Bevertning i baren.

Søndag 19. januar kl. 11-16

Kl. 11-16: Familiearrangement. Runerissing, kalligrafi og skinnverksted. Formidlere forteller og svarer på spørsmål i utstillingen. Middelalderbandet Canardus Horribilis spiller og underholder, og det blir filmvisning i auditoriet. Utenfor museet presenteres håndverksteknikker, våpen og kampteknikk i middelalderlandsbyen som er satt opp for anledningen.

Kl. 13-14: Foredrag "Middelalderen på 60 minutter" - et populærvitenskapelig foredrag ved formidler og historiker Knut Høiaas i auditoriet.

Last ned programmet her

Begrenset ferdsel på Bryggen helgen 17-19. januar 2020
I forbindelse med åpningen av Bergens 950-årsjubileum stenges Bryggen for biler hele helgen. Lørdag 18.januar kl 17 til 18.30 blir det offisiell åpning av jubileumsåret fra kl 17 til 18.30 utendørs langs bryggesiden. Området rundt hotell Radisson Blue Royal er stengt til 18.40. Museets gjester må komme via Øvregaten.

Se bildegalleri