60.3983383,5.322741899999983,14
SKJUL KART
Aktiviteter / Bryggens Museum

Der Bergen ble en by

Vandring mandag, onsdag og fredag kl. 11.30. Bli kjent med middelalderens Bergen gjennom arkeologiske funn, utendørs vandring gjennom den gamle bebyggelsen på Bryggen og ruinene av byens første rådhus
Se bildegalleri

Opplev museer og uteområder sammen med en av våre eksperter.

Der Bergen ble en by

Vandringen starter på Bryggens Museum der vi besøker den nye utstillingen «Under jorden», dette er rett og slett starten på historien om Bryggen. Etter å ha sett på arkeologiske funn som forteller om dagliglivet i middelalderbyen går vi ut på Bryggen, her ser vi nøyere på bygningene som overlevde brannen i 1955. De stående bygningene ble bygget etter en brann i 1702 og er nå oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Etter å ha vandret gjennom Bryggen ender vi opp i en ruin som sjelden er tilgjengelig for besøkende, nemlig ruinen av vinkjelleren og rådhuset fra tidlig på 1300-tallet. Dette er den første bygningen i Norge som ble bygget for å være rådhus. Vi kjenner til fester og rettssaker som tok plass i dette bygget. Her finnes til og med rester etter to fangehull.

Mandag, onsdag og fredag kl. 11.30 (Onsdag spesielt tilrettelagt for barn, men passer også for voksne). Varighet ca. 90 min. Frammøte utenfor Bryggens Museum.

Kjøp billetter til vandring for voksne mandager og fredager

Kjøp billetter til vandring for barn onsdager

Se bildegalleri