60.4000024,5.3185407,15
SKJUL KART
Foredrag / Bryggens Museum

Magdalene Thoresen (1819-1903) - et forfatter- og kunstnerportrett

Velkommen til mandagsforedrag i auditoriet på Bryggens Museum 1. februar 2021 kl. 12! Foredraget kan også strømmes.
Se bildegalleri

Kjøp billett til mandagsforedragene her

Alle foredrag starter kl. 12 i auditoriet på Bryggens Museum, varighet 45-60 min. Auditoriet er utstyrt med teleslynge. Det tas forbehold om endringer i programmet. Entrè kr 120/BT Fordel kr 100/Gratis med Bymuseets årskort.

 

Kjøp billett til strømmet foredrag her

Vi direktesender alle foredrag på Internett slik at du kan se foredraget i sanntid hjemme i din egen stue på en datamaskin eller på telefonen.

Alle foredrag blir strømmet via Bymuseets egen lenke som sendes ut på en epost til de som har billett ca 30 minutter før foredraget starter. Strømming kr. 50/Gratis med Bymuseets årskort.

 

Magdalene Thoresen (1819-1903) - et forfatter- og kunstnerportrett (Magdalene Thoresens Bergensår, 1844-61) ved Berit Eggen Solstad

Forfatterinne Magdalene Thoresen og hennes mann  Hans Conrad Thoresen, prest i Korskirken, bodde med deres tilsammen 9 barn i Bergen. Hjemmet deres ved Domkirken ble møteplass for skuespillere og forfattere som ønsket en norsk scene.

Det Norske Theater ble stiftet av Ole Bull 1850. Gjennom teateret ble Magdalene Thoresen også kjent med Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson, som var blant de mange husgjester hos Thoresens.

I 1858 giftet Ibsen seg med den eldste stedatteren, Suzannah.

I dag kan Magdalene Thoresens diktsamling, «Digte af en dame», utgitt i 1860,  leses som vårt første moderne verk.

Vi har valgt Magdalene Thoresen som innfallsport til  en spennende brytningstid i Bergen bys historie. Med henne som midtpunkt utfolder det seg et spennende og rikt persongalleri og miljø, med mange linjer inn i vår egen tid.  

 

Last ned/skriv ut mandagsforedragsfolder her

Bymuseet tar smittevern på største alvor og planlegger nøye for å kunne avholde alle våre arrangementer på en trygg måte, i tråd med myndighetenes påbud. 
 
For å gi deg en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museene. Desinfeksjonsmiddel tilbys og vi har gode renholdsrutiner.

 

Hjertelig velkommen! 

 

Se bildegalleri