60.4000024,5.3185407,15
SKJUL KART
Foredrag / Bryggens Museum

Byfjellene - Mangfold og hytteliv - Kun strømmet foredrag

Velkommen til mandagsforedrag i auditoriet på Bryggens Museum 8. februar 2021 kl. 12! Foredraget kan også strømmes.
Se bildegalleri

Alle foredrag starter kl. 12 i auditoriet på Bryggens Museum, varighet 45-60 min. Auditoriet er utstyrt med teleslynge. Det tas forbehold om endringer i programmet. Entrè kr 120/BT Fordel kr 100/Gratis med Bymuseets årskort.

Kjøp billett til strømmet foredrag her

Vi direktesender alle foredrag på Internett slik at du kan se foredraget i sanntid hjemme i din egen stue på en datamaskin eller på telefonen.

Alle foredrag blir strømmet via Bymuseets egen lenke som sendes ut på en epost til de som har billett ca 30 minutter før foredraget starter. Strømming kr. 50/Gratis med Bymuseets årskort.

Byfjellene - Mangfold og hytteliv ved Trygve Hillestad

Byfjellene betyr mye for mange. Avstanden fra sentrum er kort. Raskt kommer man opp i en annen verden. Der finner man sjelefred, og batteriene lades.

Hyttene er mange, blant annet på Ulriken, Vareggen, Sandviksfjellet og i Kanadaskogen. Hvem eier dem og hvordan brukes de i dag? Forfatter av boken "Byfjellene - Mangfold og hytteliv", Trygve Hillestad, forteller om Byfjellenes mangfold, ispedd litt historie for å sette det hele inn i et perspektiv, med mål om å inspirere flere til å utforske byens fjellverden.

Tryggve Hillestad har bakgrunn som fotojournalist i BA, prosjektleder og senere regionleder i Stiftelsen Norsk Luftambulanse Region vest, informasjonsleder i Bergen/Hordaland politidistrikt, seniorrådgiver innen samfunnssikkerhet og beredskap, og partner i ERG AS.

Han er en aktiv helårsbruker av Byfjellene både til fots, på ski og med sykkel i mange år og har vært medlem i Bergen Røde Kors Hjelpekorps siden 1977. Bakgrunn for boken : Redningstjenesten i Bergen erfarte at personer som trengte hjelp i Byfjellene alt for ofte ikke kunne identifisere åsted godt nok. Samtidig var heller ikke alltid personell i alarmsentralene godt nok kjent i Byfjellene til å kunne identifisere åsted. Hillestad har derfor gjennom flere år nummerert og fotografert alle hyttene og nødkjelkehusene og lagt dette inn i et dataprogram med GPS-posisjon som gjør det enkelt for redningstjenesten å identifisere stedene.

Bildene av alle hyttene dannet senere grunnlag for å kunne lage boken BYFJELLENE – mangfold og hytteliv i samarbeid med redaktør Jo Gjerstad i Bodoni Forlag AS i Bergen.

Last ned/skriv ut mandagsforedragsfolder her

Bymuseet tar smittevern på største alvor og planlegger nøye for å kunne avholde alle våre arrangementer på en trygg måte, i tråd med myndighetenes påbud.

For å gi deg en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museene. Desinfeksjonsmiddel tilbys og vi har gode renholdsrutiner.
Se bildegalleri