60.4000024,5.3185407,15
SKJUL KART
Aktiviteter / Utstilling / Bryggens Museum

Under jorden - Middelalderfunn på Bryggens Museum

Følg med under jorden, se skattene som ble gravd frem, og bli kjent med middelalderens hverdagsliv. Bli med på omvisning!
Se bildegalleri

Kjøp billetter til omvisningen Under jorden - Middelalderfunn på Bryggens Museum her

Følg med under jorden, se skattene som ble gravd frem, og bli kjent med middelalderens hverdagsliv i byen og på landet.

De store arkeologiske utgravningene på Bryggen på 1950- og 60-tallet åpnet en ny dør til den «mørke» middelalderen. Flere meter under jorden skjulte det seg et nærmest utømmelig skattkammer. Keramikkskår fra alle verdenshjørner. Spillebrikker, gullringer og fiskekroker. Sko og såler i hopetall. Et mektig sverd. Kjærlighetserklæringer, bønner og forretningsbrev risset inn med runer på trepinner. En liten lekehest i en bosshaug.

I denne omvisningen blir du kjent med middelaldermenneskenes liv og hverdag gjennom de mange restene de etterlot seg av levde liv.

Varighet ca. 45 minutter. Voksne kr. 120. Studenter kr. 60. Barn under 18 år gratis, barn under 14 år i følge med voksen. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. Gratis med Bymuseets årskort. Ledsagerbevis.

Se bildegalleri