60.4000024,5.3185407,15
SKJUL KART
Utstilling / Bryggens Museum

Mennesker; portretter gjennom 50 år, Hans Jørgen Brun

Kjøp billetter til utstillingen på Bryggens Museum her!
Se bildegalleri

Fotografen Hans Jørgen Brun har virket i Bergen siden 1971, og åpner nå i samarbeid med Bymuseet i Bergen sin største utstilling så langt. I årenes løp har Brun tatt utallige bilder og det er under dialogen med personene øyeblikket fanges.

Dette preger måten bildene blir tatt på og det er disse dimensjonene Brun ønsker å vise oss i denne utstillingen: «Når jeg er bak kameraet, samtalen er i gang og lyset finner trekkene i ansiktet, er det som å oppdage personen på nytt. Det som ved første øyeblikk kan virke vanlig og alminnelig, blir betydningsfullt og spesielt. Vi bærer alle en historie».

Hans Jørgen Bruns store produksjon avdekker linjer mellom samfunns- og selvforståelse, dokumentasjon og poesi. Brun har «fanget» mange mennesker med sitt kamera gjennom livets ulike faser og med over 3 millioner eksponeringer og utallige historier forteller Brun at det har det vært en vanskelig utvelgelsesprosess.

Utstillingen viser 100 store og flere hundre små bilder og er et bredt utvalg, fra motefotografi og sceneliv til bryllupsbilder og nyfødte, fra de siste 50 år og kanskje finner du deg selv i utstillingen?

Frode Grytten har laget teksten til utstillingen.

Billetten inngår i den ordinære billettprisen til Bryggens Museum

Utstillingen vises i 2 etasje på Bryggens Museum fra 20. mai til og med 18. oktober 2021.

Se bildegalleri