Aktiviteter / Bymuseets vandringer

Byvandring i middelalderskomakernes fotspor

Skomakerne i middelalderens Bergen var mange, mektige og egenrådige. Bli med på jakt etter skomakerne i middelalderbyen.
Se bildegalleri

Skomakerne i middelalderens Bergen var mange, mektige og egenrådige – de var uten sammenligning den mest dominerende håndverksgrupperingen i middelalderens Bergen. Fra 1330 hadde de tyske skomakerne i Vågsbunnen monopol, og skodde seg godt på byens befolkning. Restene etter virksomheten deres har bokstavelig talt lagt fundamentet for en betydelig del av Bergen sentrum.

Espen Kutschera er formidler i Bymuseet og lager dessuten kopier av historiske sko. Følg ham på jakt etter skomakerne i middelalderbyen. Vandringen starter utenfor Bryggens Museum og avsluttes ved Vågsallmenningen.

Vandringen går utendørs, vi anbefaler derfor passende yttertøy og gode sko.

Varighet 90 minutter.

Oppmøte utenfor Bryggens Museum.

Voksne kr. 200. Studenter og barn kr. 100. BT Fordel 25% rabatt for inntil 2 voksne. Gratis med Bymuseets årskort. Ledsagerbevis.

 

Kjøp billetter til byvandring i middelalderskomakernes fotspor her

 

Vi tar smittevernregler og tiltak på alvor. For å gi publikum en trygg og god opplevelse har vi begrenset antall personer i museet, hold minimum 1 meter avstand. Desinfeksjonsmiddel tilbys. Nærmere informasjon får du på museet ved ankomst. Anbefalt bruk av munnbind.

 

 

Se bildegalleri

Andre opplevelser på Bymuseets vandringer: