60.39932427890707,5.318112373352051,14
SKJUL KART
Aktiviteter / For barn / Håkonshallen

Festningdagene 2016

Velkommen til Festningsdagene 27. og 28. august, 2016! Festningsdagene gir et stort og variert kulturhistorisk tilbud til barn og voksne i Bergen og omegn. Hovedattraksjonen er en middelalderfestival med aktiviteter og formidling av Bergens og festningens historie fra årene 1100-1500, men også nyere festningshistorie blir formidlet.
Se bildegalleri

I løpet av to dager vil det foregå mye innenfor festningens murer. Et myldrende middelaldermarked, med tilreisende og lokale handelsfolk som tilbyr håndverksprodukter som klær, redskaper og leker med utgangspunkt i middelaldertradisjoner. Barn og voksne kan se, og delta, i tilvirking av redskaper, bruksgjenstander og tekstilarbeider, samt mat som blir laget på tradisjonsrike måter. I det medisinske hjørnet kan man lære om urter som medisin, samt annet som ble tillagt helsebringende virkning, som amuletter, i middelalderen. Det blir et bredt spekter av aktiviteter for barn og voksne; sverdkamp, pil- og bueskyting, foredrag, vandringer, konserter, samt hoffskole. En kan oppleve forsvarsteknikker som pilregn og kasting med trebucheten «Magnus». Videre vil det foregå ulike workshops med basis i håndverkstradisjoner og på Koengen vil Forsvaret vise fram militært utstyr fra tidligere og nyere tider.

Festningsdagene er et samarbeidsprosjekt mellom aktører på Bergenhus Festning; Kommandantskapet på Bergenhus, Statsbygg Vest, Forsvarsbygg nasjonale festningsverk og Bymuseet i Bergen. 

 

Se bildegalleri